Itališkas obuolių pyragas su vynu, brendžiu ir amaretti
Be proto skanus pyragas, kuriame nedaug tešlos, nedaug saldumo ir riebalų, bet labai daug obuolių ir skonio.
Porcijos Pasiruošimas
8porc 20min
Laikas
75min
Porcijos Pasiruošimas
8porc 20min
Laikas
75min
Ingredientai
Tešlai
Įdarui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Apvalią (arba kvadratinę) pyrago formą (21-22cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi (patariu prieš išklojant formos dugną ir kraštus patepti šiek tiek sviesto).
  2. Iš visų nurodytų ingredientų sumaišykite tešlą. Eiga nėra labai svarbi, tiesiog sumaišykit iki vientisos konsistencijos. Geriausia naudoti virtuvinį kombainą su baltymams plakti skirta šluotele arba blenderį (koteilinę).
  3. Į paruoštą kepimo formą supilkite pusę kiekio tešlos. Ant jos sudėliokite pusę kiekio obuolių skiltelių, jas kur ne kur pabarstykite puse kiekio sviesto gabaliukų. ant viršaus išbarstykite razinas ir rankomis sutrinkite amaretti sausainius (visiškai OK, jei liks didesnių gabalėlių, nesistenkit sutrinti iki trupinių). Tada sudėliokite likusias obuolių skilteles, pakaišiokite į tarpus likusio sviesto gabalėlius. Mažame indelyje sumaišykite džemą su brendžiu ir šia mase ištepkite obuolių sluoksnį. Pabaigoje supilkite likusią tešlą. Kepkite pyragą žemesnėje orkaitės dalyje apie 1 val 15 min., arba kol gražiai parus ir tešla bus pilnai iškepusi. Atvėsinkite prieš išimant iš kepimo formos, pabarstykite cukraus pudra.
Pastabos

Recepto šaltinis – Paola Bacchia „Istria”