
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 75 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Tešlai
- 2 kiaušinio tryniai
- 50 g cukraus (originaliame recepte 80g)
- 30 g sviesto (ištirpinto ir atvėsinto)
- 200 g kvietinių miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 150 ml pieno
- 125 ml balto vyno
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- žiupsnis druskos
Įdarui
- 4 obuoliai (nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, apie 6mm)
- 20 g sviesto (šalto, supjaustyto mažais gabaliukais)
- 2 šaukštai vyšnių džemo
- 1 šaukštas brendžio
- 30 g razinų (sultanas)
- 40 g amaretti sausainių (pakeiskit avižiniais sausainiais, jei neturit)
Ingredientai
Tešlai
Įdarui
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Apvalią (arba kvadratinę) pyrago formą (21-22cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi (patariu prieš išklojant formos dugną ir kraštus patepti šiek tiek sviesto).
- Iš visų nurodytų ingredientų sumaišykite tešlą. Eiga nėra labai svarbi, tiesiog sumaišykit iki vientisos konsistencijos. Geriausia naudoti virtuvinį kombainą su baltymams plakti skirta šluotele arba blenderį (koteilinę).
- Į paruoštą kepimo formą supilkite pusę kiekio tešlos. Ant jos sudėliokite pusę kiekio obuolių skiltelių, jas kur ne kur pabarstykite puse kiekio sviesto gabaliukų. ant viršaus išbarstykite razinas ir rankomis sutrinkite amaretti sausainius (visiškai OK, jei liks didesnių gabalėlių, nesistenkit sutrinti iki trupinių). Tada sudėliokite likusias obuolių skilteles, pakaišiokite į tarpus likusio sviesto gabalėlius. Mažame indelyje sumaišykite džemą su brendžiu ir šia mase ištepkite obuolių sluoksnį. Pabaigoje supilkite likusią tešlą. Kepkite pyragą žemesnėje orkaitės dalyje apie 1 val 15 min., arba kol gražiai parus ir tešla bus pilnai iškepusi. Atvėsinkite prieš išimant iš kepimo formos, pabarstykite cukraus pudra.
Pastabos