Print Recipe
Itališkas kavos desertas
Ką turi italai, tai turi - geriausią pasaulyje kavą. Ir geriausius pasaulyje desertus su kava 🙂 Išbandykit, labai paprastas receptas, paruošiamas iš anksto, o skonis - svaiginantis....
Itališkas kavos desertas stikliniuose indeliuose
Course Desertai
Virtuvė Italian
Pasiruošimas 10 min
Laikas 90 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Desertai
Virtuvė Italian
Pasiruošimas 10 min
Laikas 90 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Itališkas kavos desertas stikliniuose indeliuose
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150C. Nedideliame puode užkaiskite pieną ir grietinėlę. Prieš pat užverdant nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite espresso. Atskirame dubenėlyje gerai suplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų. Nuolat plakdami pamažu supilkite apie pusę karšto pieno ir grietinėlės mišinio į kiaušinių masę, tokiu būdu ją sušildydami. Nenustodami plakti supilkite likusį pieno ir grietinėlės mišinį ir viską gerai išmaišę supilstykite masę į 8 nedidelius stiklinius arba keramikinius indelius.
  2. Sudėkite šiuos indelius į gilesnį kepimo indą, ir į tą indą įpilkite verdančio vandens tiek, kad nuo dugno susidarytų apie 2,5cm. Viską sandariai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę. Lėtai kepkite apie 70-90 minučių, arba tol, kol desertas sutvirtės kraštuose, lengvai karamelizuosis, tačiau pačiame viduryje vis dar bus minkštas.
  3. Išimkite indą su desertais iš orkaitės, atsargiai išimkite indelius ir palikite juos atvėsti. Tada padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai. Prieš patiekiant ant kiekvieno uždėkite po šaukštą plaktos grietinėlės ir pabarstykite kakava.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.