Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 90 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 250 ml pieno
- 250 ml grietinėlės 36%
- 250 ml kavos karštos, ką tik užplikytos (espresso arba užpilamos)
- 2 kiaušiniai
- 4 kiaušinių tryniai
- 150 g cukraus
Patiekimui
Ingredientai
Patiekimui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 150C. Nedideliame puode užkaiskite pieną ir grietinėlę. Prieš pat užverdant nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite espresso. Atskirame dubenėlyje gerai suplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų. Nuolat plakdami pamažu supilkite apie pusę karšto pieno ir grietinėlės mišinio į kiaušinių masę, tokiu būdu ją sušildydami. Nenustodami plakti supilkite likusį pieno ir grietinėlės mišinį ir viską gerai išmaišę supilstykite masę į 8 nedidelius stiklinius arba keramikinius indelius.
- Sudėkite šiuos indelius į gilesnį kepimo indą, ir į tą indą įpilkite verdančio vandens tiek, kad nuo dugno susidarytų apie 2,5cm. Viską sandariai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę. Lėtai kepkite apie 70-90 minučių, arba tol, kol desertas sutvirtės kraštuose, lengvai karamelizuosis, tačiau pačiame viduryje vis dar bus minkštas.
- Išimkite indą su desertais iš orkaitės, atsargiai išimkite indelius ir palikite juos atvėsti. Tada padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai. Prieš patiekiant ant kiekvieno uždėkite po šaukštą plaktos grietinėlės ir pabarstykite kakava.