Itališka sriuba: ribollita su parmezano kukuliukais
Klasikinė itališka sriuba su pomidorais ir pupelėmis, tik ši patiekiama dar ir su parmezano kukuliukais. Geriausia, jei kuliukams naudosite šviežius sour dough duonos džiūvėsius. Jei turite, į sriubą verdant įmeskite gabalėlį sudžiūvusios parmezano žievės, o išvirus sriubai jį ištraukite ir išmeskite. Taip pat į sriubą dar galite bebaigiant virti įdėti ir kale kopūstų
Porcijos Pasiruošimas
4asm 20min
Laikas
35min
Porcijos Pasiruošimas
4asm 20min
Laikas
35min
Ingredientai
Ribollita sriubai
Parmezano kukuliukams
Procesas
  1. Pradėkite nuo kukuliukų: visus ingredientus sumaišykite, turėtumėte gauti tampriai sulimpančią masę. Jei masė per skysta, įberkite daugiau džiūvėsių, jei per skysta – dar truputį kiaušinio (gali prireikti pusės kiaušinio papildomai). Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.
  2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite supjaustytus svogūnus, česnakus, morkas ir pankolius, suberkite čiobrelio lapelius, ir kepinkite ant vidutinės ugnies, vis pamaišant apie 8-10 min, kol daržovės truputį suminkštės ir šveliai pradės skrusti. Sudėkite pupeles, pomidorus ir supilkite sultinį (arba vandenį). Įberkite druskos ir pipirų, užvirinkite. Uždenkite puodą ir virinkite ant nedidelės ugnies apie 25-30 min.
  3. Sudėkite į puodą paruoštus kukuliukus ir pavirkite dar apie 8-10 miniučių. Patiekite lėkštėse, papuošę atidėtais pankolių žalėsiais ir pabarstę tarkuotu parmezano sūriu.
Pastabos

Recepto šaltinis – Delicious, 2021 liepos Nr