Klasikinė itališka sriuba su pomidorais ir pupelėmis, tik ši patiekiama dar ir su parmezano kukuliukais. Geriausia, jei kuliukams naudosite šviežius sour dough duonos džiūvėsius. Jei turite, į sriubą verdant įmeskite gabalėlį sudžiūvusios parmezano žievės, o išvirus sriubai jį ištraukite ir išmeskite. Taip pat į sriubą dar galite bebaigiant virti įdėti ir kale kopūstų

Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 35 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Ribollita sriubai
- 80 ml Alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai sviesto
- 1 svogūnas susmulkintas
- 3 česnako skiltelės susmulkintos
- 1 pankolis smulkiai supjaustytas (viršūnėles pasilikite papuošimui)
- 1 morka smulkiai supjaustyta
- saujelė čiobrelių (tik nuskabyti lapeliai)
- 400 g konservuotų pupelių cennellini (1 indelis)
- 400 g konservuotų cherry pomidorų (1 indelis)
- 1,5 litro vištienos sultinio (arba vandens)
Parmezano kukuliukams
- 1,5 stiklinės džiūvėsių (geriausia tiks švieži sour dough duonos džiūvėsiai)
- ½ stiklinės tarkuot parmezano (40g) plius dar šiek tiek sriubai pabarstyti
- 1 kiaušinis (didelis) arba 2 maži
- saujelė šviežių petražolių smulkiai sukapotų
- ½ citrinos nutarkuota žievelė
Ingredientai
Ribollita sriubai
Parmezano kukuliukams
|
![]() |
Procesas
- Pradėkite nuo kukuliukų: visus ingredientus sumaišykite, turėtumėte gauti tampriai sulimpančią masę. Jei masė per skysta, įberkite daugiau džiūvėsių, jei per skysta - dar truputį kiaušinio (gali prireikti pusės kiaušinio papildomai). Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite supjaustytus svogūnus, česnakus, morkas ir pankolius, suberkite čiobrelio lapelius, ir kepinkite ant vidutinės ugnies, vis pamaišant apie 8-10 min, kol daržovės truputį suminkštės ir šveliai pradės skrusti. Sudėkite pupeles, pomidorus ir supilkite sultinį (arba vandenį). Įberkite druskos ir pipirų, užvirinkite. Uždenkite puodą ir virinkite ant nedidelės ugnies apie 25-30 min.
- Sudėkite į puodą paruoštus kukuliukus ir pavirkite dar apie 8-10 miniučių. Patiekite lėkštėse, papuošę atidėtais pankolių žalėsiais ir pabarstę tarkuotu parmezano sūriu.
Pastabos
Recepto šaltinis - Delicious, 2021 liepos Nr