Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 2 kiaušiniai (lengvai suplakti)
- 100 ml augalinio aliejaus (plius dar šiek tiek keksiukų kepimo formai patepti)
- 250 ml pieno
- 250 g kvietinių mitų
- 2,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelis druskos
- ½ šaukštelio garam masala prieskonių
- ¼ šaukštelio maltų ciberžolių
- 150 g kalafioro (susmulkinto)
- 150 g fetos sūrio (sutrupinto)
- 25 g šviežių kalendrų (susmulkintų)
- 1 žalias čili pipiras (susmulkintas)
- 1 šaukštelis imbiero šaknies (sutarkuotos)
- sauja smulkintų svogūnų laiškų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C Keksiukų kepimo formos ertmes patepkite aliejumi.
- Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite kiaušinius, aliejų ir pieną. Kitame, didesniame dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus. Pabaigoje supilkite kiaušinių mišinį į sausų ingredientų mišinį ir viską išmaišykite, kol nesimatys miltų.
- Sudėkite masę tolygiai į 12 keksiukų ertmių. Kepkite apie 20 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Išimkite iš orkaitės ir palaukite, kol šiek tiek pravės.
- Mažame puode ar keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite garstyčiais, čili dribsnius ir kario lapelius ir pakaitinkite, kol ims spragsėti, ir kario lapai taps traškūs. Šiais karštais pabarstais (kartu su aliejumi) pabarstykite kiekvieną keksiuką ir patiekite.
Pastabos