Print Recipe
Indiškas lęšių troškinys dahl su bulvėmis ir pankoliais
Indijoje kiekviena šeima turi savo troškinio receptą. Šis receptas suvienija Malaizijos ir Indijos virtuves. Patariu iškart pasigaminti dvigubą porciją, nes pastovėjęs kelias dienas šaldytuve dalis tik skanėja
Indiškas lęšių troškinys
Porcijos
porc
Ingredientai
Prieskonių mišiniui
Aromatiniam mišiniui
Troškiniui
Porcijos
porc
Ingredientai
Prieskonių mišiniui
Aromatiniam mišiniui
Troškiniui
Indiškas lęšių troškinys
Procesas
  1. Sumaišykit visus prieskonių mišinio ingredientus mažame indelyje ir atidėkite į šalį. Sudėkite visus aromatinio mišinio ingredientus į elektrinio smulkintuvo indą ir labai gerai susmulkinkite.
  2. Puode arba gilioje keptuvėje (su dangčiu) įkaitinkite 3 šaukštus ghee. Atidėkite į šalį 2 šaukštelius prieskonių mišinio, o likusius suberkite į puodą kartu su 10 kari lapelių ir pakepinkite apie 1-2 min., kol pasklis aromatas. Sumažinkite ugnį ir supilkite susmulkintą aromatinį mišinį. Ten pat sudėkite ir pankolius. Kepinkite vis pamaišydami apie 20 minučių, kol pankolis taps minkštas ir permatomas, pradės šiek tiek rusvėti (karamelizuotis). Sudėkite į puodą bulves, pomidorus, suberkite ciberžoles, lęšius ir mung pupeles, maišydami pakepinkite viską apie 2 minutes, tada supilkite kokosų pieną, vandenį ir įberkite 2 ir ¼ šaukštelio druskos. Palaukite, kol skystis užvirs, tada sumažinkite kaitrą ir uždengę troškinikite 45 minutes, karts nuo karto pamaišydami.
  3. Atidenkite puodą ir šiek tiek padidinkite kaitrą, troškinkite dar 15 minučių, arba kol pupelės taps visiškai minkštos, o dalis sutirštės. Įmaišykite laimo sultis, paragaukite, ar netrūksta druskos.
  4. Prieš pat patiekiant dahl, mažoje keptuvėje įkaitinkite likusį 1 šaukštą sviesto, suberkite atidėtus du šaukštelius prieskonių mišinio kartu su likusiais 10 kari lapelių ir pakepinkite apie 1 minutę, kol pasklis aromatas. Šį karštą mišinį užpilkite ant troškonio. Patiekite pabarstę kalendromis, su virtais ryžiais, ir, jei norisi - papildomai su kokosų pienu (ir jei trūksta - dar laimo sulčių)
Pastabos
Recepto šaltinis - Ottolenghi, Comfort

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *