Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Prieskonių mišiniui
- 2 šaukšteliai geltonųjų garstyčių grūdelių (arba juodų, arba abiejų mišinio)
- 2 šaukšteliai kumino sėklų
- 1 šaukštelis juodgrūdės sėklų (nigela)
- ½ šaukštelio ožragės sėklų (fenugreek)
- 3 džiovinti čili pipirai
Aromatiniam mišiniui
- 3 česnako skiltelės (paskulkintos)
- 10 g imbiero šaknies (nuluptos ir pasmulkintos)
- 1 žaliasis čili pipiras (stambiai supjaustytas) - jei vengiat aštrumo, pašalinkit sėklas ir membranas
- 1 rudasis svogūnas (pasmulkintas) 180g
Troškiniui
- 4 šaukštai ghee (arba aliejaus)
- 20 šviežių kari lapų (jei turit...)
- 1 pankolis (supjaustytas 2,5cm gabalėliais) 300g
- 2 bulvės (supjaustytos 2,5cm gabalėliais) 300g
- 2 pomidorai (supjaustyti 2cm gabalėliais) 120g (arba pakeiskit 2 šaukštais pomidorų tyrės)
- 1 šaukštelis maltų ciberžolių
- 150 g raudonųjų lęšių (masoor dahl) gerai nuplautų ir išmirkytų dideliame kiekyje šalto vandens apie 1-2 valandas, nusausintų
- 130 g mung beans (moong dahl) gerai nuplautų ir išmirkytų dideliame kiekyje šalto vandens kartu su raudonaisiais lęšiaisa pie 1-2 valandas, nusausintų
- 200 g kokosų pieno
- 800 ml vandens
- 1 šaukštas laimo sulčių
- kalendrų lapelių (patiekti)
- virtų basmati ryžių (patiekti)
Ingredientai
Prieskonių mišiniui
Aromatiniam mišiniui
Troškiniui
|
|
Procesas
- Sumaišykit visus prieskonių mišinio ingredientus mažame indelyje ir atidėkite į šalį. Sudėkite visus aromatinio mišinio ingredientus į elektrinio smulkintuvo indą ir labai gerai susmulkinkite.
- Puode arba gilioje keptuvėje (su dangčiu) įkaitinkite 3 šaukštus ghee. Atidėkite į šalį 2 šaukštelius prieskonių mišinio, o likusius suberkite į puodą kartu su 10 kari lapelių ir pakepinkite apie 1-2 min., kol pasklis aromatas. Sumažinkite ugnį ir supilkite susmulkintą aromatinį mišinį. Ten pat sudėkite ir pankolius. Kepinkite vis pamaišydami apie 20 minučių, kol pankolis taps minkštas ir permatomas, pradės šiek tiek rusvėti (karamelizuotis). Sudėkite į puodą bulves, pomidorus, suberkite ciberžoles, lęšius ir mung pupeles, maišydami pakepinkite viską apie 2 minutes, tada supilkite kokosų pieną, vandenį ir įberkite 2 ir ¼ šaukštelio druskos. Palaukite, kol skystis užvirs, tada sumažinkite kaitrą ir uždengę troškinikite 45 minutes, karts nuo karto pamaišydami.
- Atidenkite puodą ir šiek tiek padidinkite kaitrą, troškinkite dar 15 minučių, arba kol pupelės taps visiškai minkštos, o dalis sutirštės. Įmaišykite laimo sultis, paragaukite, ar netrūksta druskos.
- Prieš pat patiekiant dahl, mažoje keptuvėje įkaitinkite likusį 1 šaukštą sviesto, suberkite atidėtus du šaukštelius prieskonių mišinio kartu su likusiais 10 kari lapelių ir pakepinkite apie 1 minutę, kol pasklis aromatas. Šį karštą mišinį užpilkite ant troškonio. Patiekite pabarstę kalendromis, su virtais ryžiais, ir, jei norisi - papildomai su kokosų pienu (ir jei trūksta - dar laimo sulčių)
Pastabos