Print Recipe
Indiška moliūgų sriuba
Visiems indiškos virtuvės fanams - šildanti trinta moliūgų sriuba su išraiškingais prieskoniais ir traškiais sėklų pabarstais
Indiška trinta moliūgų sriuba
Course Sriubos
Virtuvė Indijos
Raktažodis moliūgai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Traškiems pabarstams
Course Sriubos
Virtuvė Indijos
Raktažodis moliūgai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Traškiems pabarstams
Indiška trinta moliūgų sriuba
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Moliūgus supjaustykite riekelėmis (gali būti su žieve), patepkite trupučiu aliejaus (nebūtina) ir pašaukite kepti, kol moliūgai suminkštės. Kepimo laikas priklausys nuo moliūgo rūšies ir nuo riekių storio, tačiau neleiskite moliūgams apskrusti, antraip sriubos spalva bus mažiau skaisti. Nebūtina kepti tol, kol moliūgai visškai suminkštės - verdant jie pabaigs troškintis kiek reikės.
  2. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir suberkite supjaustytus svogūnus, česnakus ir imbierus, įberkite apie ½ šaukštelio druskos ir kepinkite maišydami, kol svogūnai lengvai karamelizuosis, tačiau nespės paruduoti. Suberkite garam masala prieskonius, ciberžoles, kajeno pipirus, dar minutę pakepinkite, kol prieskoniai paskleis aromatą, tada supilkite sultinį ir užvirinkite.
  3. Į puodą sudėkite ir keptus moliūgus (prieš tai nulupę žievę), sumažinkite kaitrą ir patroškinkite apie 10-15 minučių, arba kol moliūgai bus visiškai minkšti. Sriubą sutrinkite blenderiu, vėl supilkite į puodą, įpilkite kokosų pieno ir pakaitinkite, jei sriuba pernelyg tiršta, įpilkite papildomai vandens. Pabaigoje supilkite šviežiai spaustas apelsinų sultis, ir sriubos jau neužvirinkite. Paragaukite, ar netrūksta druskos, saldumo (galite įpilti 1-2 šaukštus klevų sirupo). Patiekite pabarstę pabarstais, pašlakstę kokosų pienu ir pabarstę šviežiomis kalendromis.
  4. Kol sriuba verda, pasiruoškite pabarstus: mažoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite moliūgų sėklas bei prieskonius (galite rinktis savo prieskonių mišinį, nebūtinai tokį, kokį surašiau aš). Atidžiai stebėkite, kad nesudegintumėte - prieskoniai ir sėklos karštuose riebaluose apskrus labai greitai. Nukelkite nuo ugnies ir dar karštu mišiniu pagardinkite sriubą prieš patiekiant.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *