Indiškas dal - aromatinga ankštinių kultūrų sriuba, partiekiama su indiška duona arba ryžiais. Ši sriuba patiekiama mažomis porcijomis kaip indiško kelių patiekalų valgio dalis (pvz., mėsa, ryžiai ir dal, arba karis, ryžiai ir dal).

Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 25 min |
Pasyvus laikas | 30 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 3 šaukštai ghee
- 2 šaukštai kuminų sėklų
- 1 raudonasis svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 1 žaliasis čili pipiras (smulkiai supjaustytas)
- 1 šaukštelis maltų ciberžolių
- 1 šaukštelis druskos dribsnių
- 100 g skaldytų geltonųjų žirnių (1 stiklinė), išmirkytų apie 30 min. tada nuplautų ir nusausintų
- 500 ml vandens
- sauja špinatų
- Čili dribsnių
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Puode storesniu dugnu ištirpinkite 1 šaukštą ghee ir jame apkepinkite 1 šaukštą kuminų sėklų. Kai jos pradės spragsėt, sudėkite svogūnus ir apkepinkite kelias minutes, kol jie suminkštės. Suberkite česnakus, čili, suberkite ciberžoles, druską ir dar minutę viską apkepinkite. Suberkite žirnius ir išmaišykite, kad jie pasidengtų prieskoniais. Supilkite vandenį, užvirkite ir palikite virti uždengtame puode apie 20 min., arba kol žirniai suminkštės, bet nesukris. Masė turėtų būti gana skysta, bet jei jūsų žirniai sugėrė visą skystį, įpilkite dar vandens.
- Atskirame mažame puode ištirpinkite dar 1 šaukštą ghee, suberkite špinatus ir apkepinkite apie minutę, kol lapai suglebs ir truputį apskrus. Sudėkite špinatus į puodą su žirniais. Išpilstykite dal į 4 mažus dubenėlius. Tada tame pačiame mažame puode, kuriame kepinot špinatus, ištirpinkite dar vieną šaukštą ghee ir jame 30s. apkepinkite likusį šaukštą kuminų sėklų kartu su čili dribsniais, tada, kol karšta, užpilkite ant žirnių sriubos kiekviename iš keturių dubenėlių. Patiekite su ryžiais arba indiška duona.