Pasiruošimas | 30 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas supjaustytas
- 2-3 skiltelės česnako susmulkintos
- 400 g maltos mėsos
- 1 šaukštas Vursterio padažo (arba pakeiskite sojų padažu)
- druskos
- pipirų
- prieskonių saldžiosios paprikos, cibeeržolės, čili, oregano
- 50 g ryžių
- 350 ml vandens arba sutinio
- 4 cukinijos (nedidelės, po maždaug 300g)
- 1 šaukštelis pomidorų pastos (arba 1 supjaustytas pomidoras)
- petražolių sukapotų
- 1 kiaušinis
- 2-3 pomidorai supjaustyti plonomis riekelėmis
- 150 g sutarkuoto sūrio (geriausia tiks mocarela arba kitoks mėgstamas)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūną. kai suminkštės, sudėkite česnakus ir galiausiai maltą mėsą. Apkepinkite kol mėsa bus sausa. Įpilkite Vursterio padažo ir pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais.
- Į keptuvę supillkite karštą vandenį (arba sultinį) ir suberkite ryžius. Išmaišykite, uždenkite ir palikite troškintis (apie 15-20 min, arba kol ryžiai suminkštės). Po šio laiko skystis turėtų būti pilnai susigėręs, tačiau jei jo dar liko, padidinkite ugnį ir atidengę keptuvės dangtį kepinkite, kol masė bus sausa.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kol mėsos faršas troškinasi, išklokite skardą kepimo popieriumi. Cukinijas perpjaukite išilgai pusiau, ir perpjauta dalimi į viršų suguldykite skardoje. Pašaukite į orkaitę. Kepkite 10 minučių. Tada išimkite iš orkaitės, palaukite kol šiek tiek pravės, ir išskabtuokite cukinijų minkštimą. Išskabtuotą minkštimą susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę su mėsos faršu. Pakepinkite dar apie 5 minutes, tada sudėkite pomidorų pastą, suberkite petražoles, paragaukite, ar netrūksta druskos. Nukelkite nuo ugnies ir truputį atvėsinkite, tada įmuškite kiaušinį ir viską sumaišykite.
- Išslabtuotas cukinijas truputį pasūdykite, tada sudėkite paruoštą faršą. Ant kiekvienos iš jų viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir išdėliokite pomidoro skilteles. Pašaukite vėl į orkaitę ir kepkite 25 minutes 180C karštyje. Patiekite iškart.
Pastabos
Recepto šaltinis - Kwestia smaku