Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 8 paprikos geriausia pailgos blyškai žalsvos spalvos
- 500 g maltos miėsos geriausia neriebios kiaulienos arba kiaulienos ir veršienos mišinio
- ½ stiklinės ryžių virtų
- 1 svogūnas supjaustytas smulkiai
- 3 skiltelės česnako
- saujelė krapų sukapotų
- saujelė petražolių sukapotų
- kumino
- paprikos saldžiosios ir aitriosios, pagal skonį
- druskos
- pipirų
Padažui
- sviesto
- 1 svogūnas susmulkintas
- 1 saliero stiebas
- 2 morkos smulkiai supjaustytos
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- grietinės patiekimui
Ingredientai
Padažui
|
|
Procesas
- Pasiruoškite paprikų įdarą: dubenyje sumaišykite maltą mėsą su smiulkiai sukapotais svogūnais, česnakais, žalumynais, virtais ryžiais, pagardinkite prieskoniais, druska ir pipirais.
- Nupjaukite paprikų galus (su koteliu), išvalykite sėklas, membranas. Į ertmes pridėkite mėsos įdaro, tampriai pagrūsdami, kad kuo geriau užsipildytų. Uždėkite kepurėles.
- Troškintuve įkaitinkite sviestą, sudėkite supjaustytus svogūnus, morkas, saliero stiebą, tada statykite į troškintuvą paprikas, užpilkite vandeniu, kad apsemtų bent ⅔ paprikų aukščio, įberkite druskos ir pipirų, ir užkaiskite. Troškinkite uždengę ant nedidelės ugnies, kol paprikos suminkštės ir įdaras visiškai išvirs. Pabaigoje, prieš baigiant virti, nupilkite pusę stiklinės skysčio, kuriame virė paprikos, sumaišykite su pomidorų pasta, ir supilkite atgal į puodą. Jei norite padažo tirštesnio, galite šiame skystyje ištirpinti ir šaukštą krakmolo. Pavirkite dar kelias minutes, patikrinkite ar netrūksta druskos.
- Patiekite su grietine, virtomis bulvytėmis, pabarstę šviežiais krapais.