Print Recipe
Hot cross buns: bandelės su kryžiumi
Trdicinės prieskoniais prigardintos bandelės, kepamos Didįjį Pentkadienį, prieš Velykas. Skaniausios dar šiltos, arba paskrudintos, su sviestu
Home made hot cross buns
Virtuvė Australijos, Britų
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Bandelėms
Kryžiui
Glajui
Virtuvė Australijos, Britų
Raktažodis kepiniai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Bandelėms
Kryžiui
Glajui
Home made hot cross buns
Procesas
  1. Į dubenį suberkite mieles, 2 šaukštus cukraus ir užpilkite pašildytu (iki 40C) pienu. Išmaišykite ir palikite 5 minutes, kad masė suputotų, mielės pradėtų veikti.
  2. Sudėkite į didelį dubenį miltus, druską, cinamoną, įpilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite likusį cukrų, sumaišykite. Dalimis supilkite mielių mišinį ir gerai viską suminkykite, kol gausite elastingą tešlą (6-8 minutes). Pabaigoje sudėkite apelsino žieveles ir džiovintas spanguoles ir dar kelias minutes viską išsukite.
  3. Dubenį su tešla uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti (apie 1 valandai, arba kol tešlos tūris padvigubės).
  4. Pasiruoškite kvardatinę kepimo skardą (22x22cm). Išklokite pergamentiniu popieriumi. Padalinkite tešlą į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite po kamuoliuką ir dėkite vieną šalia kito į paruoštą kepimo skardą. Uždenkite šveriu drėgnu rankšluostėliu ir palikite šiltai, kad pakiltų antrąkart (apie 40-60 min).
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Pasiruoškite kryžiaus masę: sumaišykite miltus ir vandenį. Šią masę supilkite į konditerinį maišelį arba į paprastą celofaninį maišelį ir prakirpkite kampelį. Spausdami maišelį brėžkite tiesias linijas per bandelių centrą, nubrėždami kryžių. Pašaukite kepti, kepkite apie 35-40 min.
  6. Kol bandelės kepa, paruoškite glazūrą: į mažą puodą supilkite klevų sirupą ir apelsinų sultis, kaitinkite apie 5 minutes, arba kol masė sutirštės iki sirupo konsistencijos.
  7. Išimkite iškepusias bandeles iš orkaitės, ir kol karštos, patepkite sirupu. Palikite apdžiūti ir šiek tiek pravėsti. Patiekite šitlas, su sviestu
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.