Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Bandelėms
- 1 šaukštas sausų mielių
- 75 g kokosų palmių cukraus (½ stiklinės)
- 375 ml pieno šilto (1+½ stiklinės)
- 300 g kvietinių miltų
- 300 g viso grūdo kvietinių miltų
- žiupsnelis druskos
- 2 šaukšteliai cinamono
- 60 ml Alyvuogių aliejaus (¼ stiklinės)
- 1 kiaušinis
- 1+½ stiklinės džiovintų spanguolių
- 2 šaukštai nutarkuotos apelsino žievelės
Glajui
- ½ stiklinės klevų sirupo (125ml)
- ¼ stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių (60 ml)
Ingredientai
Bandelėms
Glajui
|
|
Procesas
- Į dubenį suberkite mieles, 2 šaukštus cukraus ir užpilkite pašildytu (iki 40C) pienu. Išmaišykite ir palikite 5 minutes, kad masė suputotų, mielės pradėtų veikti.
- Sudėkite į didelį dubenį miltus, druską, cinamoną, įpilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite likusį cukrų, sumaišykite. Dalimis supilkite mielių mišinį ir gerai viską suminkykite, kol gausite elastingą tešlą (6-8 minutes). Pabaigoje sudėkite apelsino žieveles ir džiovintas spanguoles ir dar kelias minutes viską išsukite.
- Dubenį su tešla uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti (apie 1 valandai, arba kol tešlos tūris padvigubės).
- Pasiruoškite kvardatinę kepimo skardą (22x22cm). Išklokite pergamentiniu popieriumi. Padalinkite tešlą į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite po kamuoliuką ir dėkite vieną šalia kito į paruoštą kepimo skardą. Uždenkite šveriu drėgnu rankšluostėliu ir palikite šiltai, kad pakiltų antrąkart (apie 40-60 min).
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Pasiruoškite kryžiaus masę: sumaišykite miltus ir vandenį. Šią masę supilkite į konditerinį maišelį arba į paprastą celofaninį maišelį ir prakirpkite kampelį. Spausdami maišelį brėžkite tiesias linijas per bandelių centrą, nubrėždami kryžių. Pašaukite kepti, kepkite apie 35-40 min.
- Kol bandelės kepa, paruoškite glazūrą: į mažą puodą supilkite klevų sirupą ir apelsinų sultis, kaitinkite apie 5 minutes, arba kol masė sutirštės iki sirupo konsistencijos.
- Išimkite iškepusias bandeles iš orkaitės, ir kol karštos, patepkite sirupu. Palikite apdžiūti ir šiek tiek pravėsti. Patiekite šitlas, su sviestu
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay