Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 2 pakeliai halloumi sūrio apie 450g
- 4 nektarinai supjaustyti kiekvienas į maždaug 8 dalis
- 2 raudonieji svogūnai supjaustyti storomis plunksnelėmis
- druskos
- juodųjų pipirų
- Alyvuogių aliejaus
- laimų patiekimui
Petražolių pagardui
- 1 skiltelė česnako sutrinta
- ½ šaukštelio druskos
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1 stiklinė petražolių susmulkintų
- 2 šaukšteliai Dijon garstyčių
- 1 šaukštas raudonojo vyno acto
- 1 svogūno laiškas susmulkintas
Ingredientai
Petražolių pagardui
|
|
Procesas
- Pradėkite nuo petražolių pagardo: į mažo blenderio indą (arba prieskonių grūstuvę) sudėkite česnaką, druską, alyvuogių aliejų, petražoles, garstyčias, actą, ir išsukite iki norimos konsistencijos. Nesistenkite sutrinti visko iki vientisos masės, gali matytis petražolių lapų gabalėliai. Pabaigoje suberkite svogūno laiškus ir paruoštą padažą laikykite sandariai uždarytame inde šaldytuve kol prireiks.
- Įkaitinkite grilio groteles iki vidutinio karštumo, groteles prieš kepant patepkite aliejumi. Suverkite halloumi sūrį, nektarinus ir svogūnus ant iešmelių. Patepkite aluyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite ant įkaitintų grotelių kol gražiai apskrus, iš visų pusių. Patiekite iešmelius karštus, su petražolių pagardu ir jei norisi, pašlakstykite laimų sultims.
- Jei grilio įkurti neturite galimybių, šiuos iešmelius išsikepsite ir orkaitėje. Įjunkite orkaitės grilio funkciją, nustatykite 180C temperatūrą. Suvertus iešmelius suguldykite į kepimo skardą, išlkotą pergamentiniu popieriumi, pašaukite į orkaitę arčiau viršutinio kaitinimo elemento, ir kepkite kiekvieną pusę apie 4 minutes, kol ingredientai gražiai apskrus.