
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 2 šaukštai aliejaus
- 4 česnako skiltelės susmulkintos
- ½ žalio čili pipiro susmulkinto (arba pagal skonį) plius dar patiekimui
- 6 imbiero šaknies riekelės (labai plonos)
- 2 svogūno laiškai (supjaustyti)
- 1 stiklinė ryžių (nuplautų ir nusausintų)
- 1,5 stiklinės vištienos sultinio (idealu, jei turite naminio)
- 0,5 stiklinės vandens
- 1-2 šaukštai sojų padažo (plius dar patiekimui)
- 4 gabalėliai vištienos blauzdelių mėsos (be kaulo, be odos, kiekvienas apie 150g)
- 150 g cukrinių žirnelių ankščių (mange tout), supjaustytų
- kalendrų patiekimui
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite didelę keptuvę, įpilkite aliejaus ir trumpai apkepinkite česnakus, čili pipirus, imbierus ir svogūno laiškus, tada suberkite ryžius ir viską kepinkite apie 4 minutes maišydami, kol ryžiai šiek tiek apskrus.
- Į keptuvę supilkite vištienos sultinį, vandenį ir sojų padažą (priklausomai kokio sūrumo jūsų sultinys, sojos padažo gali prireikti ir daugiau), viską išmaišykite. Sudėliokite ant viršaus vištienos gabalėlius, paspauskite juos truputį giliau į ryžius. Palaukite kol skystis užvirs, tada uždenkite keptuvę (jei neturite dangčio - uždenkite sandariai aliuminio folija), sumažinkite kaitrą iki vidutinės, ir troškinkite 20 minučių. Nuimkite nuo kaitros.
- Greitai, kad neišleistumėt karščio, atidenkite keptuvės dangtį ir suberkite cukrinių žirnelių ankštis, ir iškart uždenkite dangtį. Palikite pastovėti 10 minučių (per tiek laiko ankštys suminkštės).
- Patiekite su sojų padažu, žaliųjų čili pipirų griežinėliais ir kalendromis.
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay, One Pan Perfect