
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 1 val |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 8 burokėliai (nedideli) arba apie 15 mažyčių šviežių burokėlių
- 4 čiobrelių šakelės
- 80 ml Alyvuogių aliejaus
- 45 ml balzamiko acto (3 šaukštai)
- 1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė
- druskos, pipirų
- 125 ml vandens (½ stiklinės)
- sauja rukolų
- 100 g ožkų sūrio (minkšto) arba fetos
- 2 šaukštai kedro riešutų (paskrudintų)
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite Big Green Egg (arba kitą kamado tipo grilį) iki 200-220C, įdėkite konvEGGtorių. Burokėlius labai gerai nušveiskite šepetėliu (nenulupę), nuplaukite. Perpjaukite pusiau (galite ir supjaustyti ketvirčiais, mažų burokėlių galite nepjaustyti). Sudėkite burokėlius į skardelę, sudėkite čiobrelius, supilkite alyvuogių aliejų, balzamiko actą, citrinos sultis ir citrinos žieveles, Gerai pagardinkite druska ir pipirais, ir viską išmaišykite, kad šis skystis pasiskirstytų ant burokėlių.
- Dėkite indą su burokėliais ant grilio grotelių ir kepinkite apie 30 minučių, kaskart apversdami burokėlius kita puse, kad kepant įsigertų daugiau marinato.
- Tada supilkite į indą vandenį, indą uždenkite aliuminio folija, kaitrą sumažinkite iki 180-190C. Palikite toliau troškintis burokėlius, kol jie bus visiškai minkšti - apie 20-30 min.
- Nuimkite burokėlius nuo grotelių, leiskite lengvai pravėsti. Kai jau nebus pernelyg karšti, nulupkite burokėlių odeles (patariu užsidėti pirštines, jei nenorit nusidažyti pirštų:)). Burokėlius supjaustykite mažesniais gabalėliais, jei norisi, ir pamerkite viską atgal į skystį, kuris liko skardelėje. Palikite burokėlius šiame skystyje pilnai atvėsti ir pasimarinuoti.
- Ant didelės lėkštės dugno išdėliokite rukolas, ant jų sudėkite burokėlius, sutrupintą ožkų pieno sūrį, pabarstykite kedrinėmis pinijomis. Galite pašlakstyti skysčiu, kuris liko skardelėje kepant burokėlius (jei jo dar liko), arba jei norisi, dar trupučiu alyvuogių aliejaus.
Pastabos
Recepto šaltinis - Ilse van der Merwe, Cape Mediterranean