Tai bene universaliausias užkandis, kuris tiks tiek prie mėsos patiekalų, tiek su paskrudintos duonos riekele, paskaninta trupučiu česnako. Taip paruoštos paprikos gali stovėti šaldytuve iki savaitės, kuo ilgiau marinuojasi, tuo skanesnės

Pasiruošimas | 25 min |
Laikas | 60 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 6 saldžiosios paprikos (raudonos ir/arba geltonos)
- 30 g sūdytų kaparėlių (nuplautų ir nusausintų)
- 1 česnako skiltelė (sutrinta)
- sauja bazilikų lapų susmulkintų (plius patiekimui)
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas raudonojo vyno acto
- ½ šaukšto balzamiko acto
- druskos, pipirų
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite Big Green Egg (ar kitokį kamado tipo grilį) iki 200C. Uždėkite špižines groteles. Paprikas ištepkite aliejumi (tiks bet koks, kokį turite, pataupykite alyvuogių aliejų marinatui)
- Išdėliokite paprikas ant įkaitusių grotelių ir kepkite uždarę grilio dangtį apie 40-60 minučių, vis apversdami paprikas kitu šonu. Nebijokite, jei paprikos apanglės - apdegusi odelė nusilups, o patiekalas dėl to turės itin malonų dūmo skonį.
- Iškepusias paprikas sudėkite į indą ir uždenkite maistine plėvele. Palikite praaušti ir "suprakaituoti" - taip odelės atšoks ir bus jas labai lengva nulupti. Kai paprikos atvės, pašalinkite sėklas, kotelį, nulupkite odeles ir supjaustykite norimo dydžio juostelėmis (aš pjaustau apie 1,5-2 cm pločio). Palikite minutę kitą nuvarvėti paprikų skysčiui.
- Paprikas sudėkite į keramikinį ar stiklinį indą (svarbu, kad būtų ne metalinis, antraip gali pakisti skonis marinuojant), sudėkite likusius ingredientus, išmaišykite ir padėkite pasimarinuoti bent 15 minučių, bet užvis geriausia - kelias valandas ar net per naktį. Kuo ilgiau paprikos marinuosis, tuo bus skanesnės. Prieš patiekiant paragaukite, ar netrūksta rūgšties, sūrumo, saldumo. Patiekite pabarstę baziliko lapeliais.