Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 4 paprikos didelės
- 80 ml Alyvuogių aliejaus plius dar šiek tiek patepimui
- saujelė mėtų lapelių
- 2-3 šaukštai acto balto vyno arba obuolių
- druskos
- pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Gerai įkaitinkite Big Green Egg (ar kitokio griliaus) groteles, iki maždaug 230C Paprikas aptepkite aliejumi ir dėkite ant grotelių arba tiesiai ant rusenančių anglių. Kepkite vartydami apie 10 min, arba kol taps minkštos ir lengvai apanglėję.
- Išimkite ir sudėkite paprikas į sandariai užsidarantį maistinį maišelį (zip lock). Palikite "paprakaituoti". Kai atvės, perpjaukite pusiau, išimkite sėkleles, pašalinkite membranas, nulupkite odeles. Supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Sudėkite šias juosteles atgal į tą patį maišelį, ten pat supilkite likusius ingredientus ir palikite pasimarinuoti. Kuo ilgiau marinuosis, tuo bus skanesnės. Patiekite ant paskrudintų baltos duonos riekelių (bruschetta)