Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 400 g krevečių
- 1 citrina
- Alyvuogių aliejaus
- druskos
- 3 česnako skiltelės susmulkintos
- 4 šaukštai kapotų petražolių
Ingredientai
|
|
Procesas
- Krevetes nuplaukite ir nusausinkite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Įkaitinkite grilį, uždėkite ketaus keptuvę arba plokštę.
- Nupjaukite plonytes citrinos žievės juosteles bulvių skutikliu. Sudėkite šias juosteles vieną ant kitos ir peiliu supjaustykite labai plonomis juostelėmis. Sumaišykite citrinos juosteles su česnakais ir petražolėmis, atidėkite į šalį.
- Sudėkite krevetes ant įkaitintos ketaus plokštės, pabarstykite druska, apkepinkite iš abiejų pusių apie 3-5 minutes, arba kol jų spalva pasikeis ir krevetės bus iškepę. Kepant pašlakstykite pusės citrinos sultimis.
- Sudėkite taip apkepintas krevetes į serviravimo lėkštę, suberkite petražolių ir česnakų mišinį, galite dar užberti druskos ir sumaišykite. Patiekite iškart (kartu su daug popierinių servietėlių rankoms nusivalyti:))