Paruoškite šonkaulius: įkaitinkite orkaitę iki 180C, įjunkite apipūtimo funkciją. Šonkaulių pusėje, kurioje yra kaulai, peiliu atsargiai įpjaukite kraštelį plėvelės, tada tvirtai paėmę už to kraštelio popierinio rankšluosčio gabalėliu nuplėškite visą plėvelę nuo kaulų dalies – taip užtikrinsite, kad kepant šonkauliai nesideformuos, nes plėvelė nuo karščio nesitrauks, taip pat šonkauliai bus minkštesni ir geriau sugers visus prieskonius bei glazūrą.
Šonkaulius pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į kepimo skardą, įpilkite vandenį ir uždengę aliuminio folija pašaukite kepti. Kepkite apie 1-1,5 val, kol mėsa suminkštės, tačiau dar nekris nuo kaulų (antraip bus labai sunku ją kepti grilyje, tiesiog nesilaikys forma).
Iškepusius šonkaulius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į sandariai užsidarantį indą ir laikykite šaltai, kol prireiks. Galite šonkaulius pasigaminti likus 2-3 dienoms iki planuojamo patiekimo ir laikykite šaldytuve.