
Pasiruošimas | 1,5 val |
Laikas | 15 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1,5 kg kiaulienos šonkaulių
- 1 stiklinė vandens
- druskos
- juodųjų pipirų
Klevų sirupo ir tamarindų glazūrai
- ⅔ stiklinės klevų sirupo
- ½ stiklinės Kecap Manis (saldaus indonezietiško sojų padažo)*
- ¼ stiklinės austrių padažo (Oyster sauce)
- ½ stiklinės granatų acto**
- 2 šaukštai tamarindų džemo***
- 2 šaukštai Siracha padažo**** arba pagal skonį, kaip toleruojate aitrumą
- 1 šaukštelis cinamono
- 1 šaukštelis druskos
Ingredientai
Klevų sirupo ir tamarindų glazūrai
|
![]() |
Procesas
- Paruoškite šonkaulius: įkaitinkite orkaitę iki 180C, įjunkite apipūtimo funkciją. Šonkaulių pusėje, kurioje yra kaulai, peiliu atsargiai įpjaukite kraštelį plėvelės, tada tvirtai paėmę už to kraštelio popierinio rankšluosčio gabalėliu nuplėškite visą plėvelę nuo kaulų dalies - taip užtikrinsite, kad kepant šonkauliai nesideformuos, nes plėvelė nuo karščio nesitrauks, taip pat šonkauliai bus minkštesni ir geriau sugers visus prieskonius bei glazūrą. Šonkaulius pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į kepimo skardą, įpilkite vandenį ir uždengę aliuminio folija pašaukite kepti. Kepkite apie 1-1,5 val, kol mėsa suminkštės, tačiau dar nekris nuo kaulų (antraip bus labai sunku ją kepti grilyje, tiesiog nesilaikys forma). Iškepusius šonkaulius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į sandariai užsidarantį indą ir laikykite šaltai, kol prireiks. Galite šonkaulius pasigaminti likus 2-3 dienoms iki planuojamo patiekimo ir laikykite šaldytuve.
- Pasigaminkite glazūrą: sudėkite visus ingredientus į nedielį puodą, užkaiskite ir virkite apie 5-7 minutes, arba kol ims lengvai tirštėti. Atidėkite į šalį, atvėsinkite, tada supilkite į sandariai užsidarantį indą ir laikykite šaldytuve. Glazūrą galite pasigaminti likus 3-5 dienom iki planuojamo patiekimo.
- Įkaitinkite grilį iki vidutinio karštumo. Patariu kepant šonkaulius naudoti specialius įdėklus, skirtus šonkauliams kepti ant grilio, arba iš abiejų pusių užsidarančias grilio groteles su rankena, kurias galėsite lengvai vartyti su visais šonkauliais ir nesibaiminti, kad jie prkeps prie grotelių. Glazūra tepkite šonkaulius iš visų pusių ir dėkite juos ant grilio, glazūruodami kiekvieną pusę maždaug kas 5 minutes. Kepkite šonkaulius juos glazūruodami apie 15 min., arba kol taps karšti minkšti ir lipnūs. Sunaudosite apie pusę kieko glazūros, o liksią glazūrą patiekite kartu su iškeptais šonkauliukais pasigardinti papildomai valgant. Jei norite, galite dar pašlakstyti šonkauliukus laimų sultimis.
Pastabos
*Kecap manis - tai tirštas saldus Indonezijos virtuvėje labai plačiai naudojamas sojų padažas. Jį panaudosite marinatams ir Azijos virtuvės patiekalams. Ieškokite Assorti, Azijos padažų lentynose.
**Tamarindai yra panašūs į pupelių ankštis, kurių viduje yra sėklos, o tas sėklas dengia rūgštaus skonio minkštimas. Tamarindai labai plačiai naudojami Azijos virtuvėse, o tamarindų džemo galite rasti Assorti lentynose.
***Siracha yra visiškas gėris tiems, kas mėgsta aštrius čili potyrius:) Gamindami Azijos virtuvių patiekalus, be jo kažin ar išsiversite. Ieškokite Assorti.