Šis padažas yra sodraus saldžiarūgščio skonio, itin skoniui tinka čioriso dešra. Ieškokite ispaniškos, būtent kepti grilyje tinkančios čioriso dešros ir ją apkepinkite grilyje prieš įmaišant į padažą. Padažą galite pasiruošti iš anksto
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Pomidorų ir čioriso padažui
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- ½ svogūno susmulkinto
- 3 česnako skiltelės susmulkintos
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 4 pomidorai (nulupta odele)
- čili pipirų
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- ½ šaukštelio rupios druskos
- 2 čioriso dešrelės (žalios, tinkančios kepti grilyje)
Ingredientai
Pomidorų ir čioriso padažui
|
|
Procesas
- Iš anksto pasigaminkite padažą: puode storu dugnu arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus. Kai jie suminkštės suberkite česnakus ir dar pakepinkite apie minutę. Sudėkite pomidorų pastą ir pakaitinkite pusę minutės maišydami. Suberkite supjaustytus pomidorus, įberkite cukraus, druskos, čili pipirų. Kaitinkite vis pamaišydami, kol masė sutirštės ir taps vienalyte. Jei norite, galite viską susmulkinti blenderiu. Paragaukite ar netrūksta saldumo, rūgšties, sūrumo.
- Kalmarus pateplite aliejumi iš visų pusių ir apkepinkite ant įkaitintų grotelių apie maždaug 3-4 minutes. Čioriso dešrą supjaustykite gabaliukais ir taip pat apkepinkite ant grilio keptuvės ar plokštės. Užkaiskite pomidorų padažą, sudėkite apkepintus čioriso dešros gabalėlius, sudėkite apkepintus kalmarus ir pakaitinkite viską kartu kelias minutes. Patiekite su paskrudinta balta duona.