Grilyje kepti baklažanai citrininiame mėtų marinate
Kuo ploniau supjaustysite baklažanus, tuo skanesnis bus patiekalas. Kepkite baklažanų riekeles ant groblėtos keptuvės (griddle pan), arba tiesiog ant grotelių – taip dar gausite ir dūmo aromatą. Kuo ilgiau baklažanai pabus marinate, tuo jie bus skanesni.
Porcijos Pasiruošimas
6asm 5min
Laikas
15min
Porcijos Pasiruošimas
6asm 5min
Laikas
15min
Ingredientai
Procesas
  1. Visus marinato ingredientus sumaišykite dubenėlyje. Ant įkaitusių grilio grotelių dėkite baklažano juosteles ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol suminkštės. Dėkite į indą (kurį vėliau galėsite uždengti) sluoksnį keptų baklažanų, ir juos palaistykite marinatu. Tada vėl dėkite baklažanus, ir laistykite marinatu. Kiek liks, supilkite marinatą į baklažanų indelį. Palikite pasimarinuoti ir atvėsti. Patiekite ant paskrudintos baltos duonos riekelių (bruschetta).