Kuo ploniau supjaustysite baklažanus, tuo skanesnis bus patiekalas. Kepkite baklažanų riekeles ant groblėtos keptuvės (griddle pan), arba tiesiog ant grotelių - taip dar gausite ir dūmo aromatą. Kuo ilgiau baklažanai pabus marinate, tuo jie bus skanesni.
Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 15 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 2 baklažanai dideli, supjaustyti plonomis riekelėmis
- 200 ml Alyvuogių aliejaus
- 1 citrinos sultys
- 2 skiltelės česnako susmulkintos
- sauja mėtų lapelių susmulkintų
- druskos
- juodųjų pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Visus marinato ingredientus sumaišykite dubenėlyje. Ant įkaitusių grilio grotelių dėkite baklažano juosteles ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol suminkštės. Dėkite į indą (kurį vėliau galėsite uždengti) sluoksnį keptų baklažanų, ir juos palaistykite marinatu. Tada vėl dėkite baklažanus, ir laistykite marinatu. Kiek liks, supilkite marinatą į baklažanų indelį. Palikite pasimarinuoti ir atvėsti. Patiekite ant paskrudintos baltos duonos riekelių (bruschetta).
Ignai, koks jūs pastabus, dėkoju už aštrią akį. Citrinos sulčių pilama į marinatą. Skubu koreguoti receptą. Ačiū, kad parašėte.
O kur citrina?