Print Recipe
Grilyje kepta naan duona
Minkšta ir puri indiška naan duona - nepamainomas priedas prie grilio patiekalų. Šią išsikepsite grilyje, naudodami ketaus keptuvę arba plokštę, kurią reikės ypač gerai įkaitinti. Galite kepti naan duoneles ir keptuvėje, tačiau rinkitės tokią, kurią stipriai kaitinant nesugadinsite.
Course Užkandžiai
Virtuvė Indijos
Raktažodis kepiniai, grilis
Porcijos
vnt
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Indijos
Raktažodis kepiniai, grilis
Porcijos
vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Į mažą dubenėlį supilkite vandenį ir suberkite mieles bei 1 šaukštelį cukraus. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite pastovėti apie 10-15 min, kol masė suputos.
  2. Į didelį dubenį (pvz kombaino maišymo indą) suberkite miltus, likusį 1 šaukštelį cukraus, druską ir kepimo miltelius. Sumaišykite. Viduryje padarykite duobelę ir į ją supilkite tirpintą (ir atvėsintą) sviestą, jogurtą, suberkite juodgrūdes ir supilkite mielių mišinį. Pamažu maišykite, leiskite ingredientams susijungti. Jei masė labai šlapia, įberkite šaukštą miltų. Jei pernelyg sausa - truputį vandens. Tešla turi būti labai minkšta, tačiau sulipusi į visumą.
  3. Minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps labai elastinga ir labai minkšta. Tada suformuokite rutulį, patepkite trupučiu tirpinto sviesto, ir palikite dubenyje uždengę rankšluostėliu šiltoje vietoje, kad tešlos tūris padvigubėtų. Užtruksite apie valandą.
  4. Sumaigykite tešlą, ir padalinkite į 6 lygias dalis, iš kiekvienos suformuokite po rutuliuką. Jei turite laiko, palikite uždengtame inde tešlą pakilti dar kartą. Jei ne, galite kepti duoneles iškart.
  5. Įkaitinkite Big Green Egg (ar kitą kamado tipo grilį), vietoje grotelių įdėkite ketaus plokštę lygiąja dalimi į viršų. Leiskite plokštei labai gerai įkaisti (griliaus temperatūra turėtų būti apie 220-230C. )
  6. Kiekvieną suformuotą tešlos rutuliuką iškočiokite į paplotėlį, kad neliptų prie darbastalio, galite pabarstyti trupučiu miltų. Dėkite paplotėlius vieną šalia kito ant sausos įkaitusios plokštės, ir uždaryykite grilio dangtį, leisdami paplotėliams kepti apie 2 minutes, arba kol jie gražiai apskrunda, ir net vietomis truputį apdega (taip ir turi būti). Apverskite kita puse, leiskite taip pat iškepti ir kitai pusei. Iškepusius paplotėlius iškart patepkite iš abiejų pusių lydytu sviestu su česnakais ir laikykite šiltai, arba iškart patiekite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *