Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 80 min |
Pasyvus laikas | 15 val |
Porcijos |
kepalas
|
Ingredientai
- 480 g grikių kruopų (neskrudintų, žalių)
- 350 ml vandnens
- 1 šaukštas medaus (skysto)
- 2 šaukštai sour dough raugo (aktyvaus)
- 20 g druskos
- 50 g moliūgų sėklų
- 50 g linų sėmenų
- 50 g datulių (be kauliukų, supjaustytų)
- 40 g chia sėklų
- saulėgrąžų sėklų (pabarstyti prieš kepant), arba kitokių mėgstamų sėklų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Grikių kruopas suberkite į dubenį ir užpilkite 1 litru vandens iš krano. Palikite išbrinkti apie 6 valandas.
- Nupilkite vandenį, kuriame brinko grikiai. Suberkite išbrinkusius grikius į blenderį, ten pat supilkite 350 ml vandens iš krano. Susmulkinkite iki vientisos tyrelės. Masę išpilkite į dubenį, įmaišykite medų ir sour dough raugą. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite fermentuotis per naktį (8-10 val.) Rytojaus dieną masę turėtų būti šiek tiek pakilusi, "pasipūtusi".
- Atsargiai mentele įmaišykite druską, moliūgų ir linų sėklas, datules ir chia (jokiais būdais neplakite ir intensyviai nemaišykite). Atsargiai perpilkite masę į kepimo popieriumi išklotą pailgą kepimo formą. Palikite pastovėti ir pakilti dar apie 1-2 valandas.
- Kepkite duoną 200C karštumo orkaitėje (su apipūtimo funkcija) apie 1 val 20 min (ar keliom minutėm daugiau, jei duona nepakankamai apskrudo). Atvėsinkite kepaliuką ant grotelių prieš supjaustydami.
Pastabos
Jurga, aš nežinau ką jūs vadinat įprastiniu duonos raugu… Gal tai ir tas pats? Jei paieškos langelyje įvesite žodžius „sour dough”, rasite visą mano straipsnį ir apie raugą, ir apie duoną… Gal tai padės suprasti, ar mes kalbam apie tą patį raugą, ar ne
O iš kur gauti to sour dough raugo? Gal tinka įprastinės duonos raugas? Dėkoju už atsakymą!