
Porcijos |
|
Ingredientai
Marinatui
- 250 ml vandens
- 190 ml ryžių acto
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštelis druskos
Daržovės
- 1 morka (supjaustyta šiaudeliais), apie 300g
- 200 g baltojo ridiko (supjaustyto šiaudeliais), arba įprastų ridikų
- 200 g agurkų (supjaustytų plonomis riekelėmis)
- ½ jelapeno pipiro (supjaustyto plonais žiedeliais)
Ingredientai
Marinatui
Daržovės
|
![]() |
Procesas
- Gerai išplautą stiklainį pripildykite kuo karštesniu vandeniu (kad nesutruktų, kai pilsite marinatą), palaukite kol gerai sušils.
- Užkaiskite visus marinato ingredientus nedideliame puode, kaitinkite maišydami, kol cukrus visiškai ištirps (apie 3 min). Į stiklainį sudėkite visas supjaustytas daržoves ir užpilkite karštu marinatu. Sandariai uždenkite ir palikite kambario temperatūroje pasimarinuoti 30 min. Laikykite šaldytuve. Daržoves galima valgyti jau po 1 valandos, tačiau kuo ilgiau jos pabus marinate, tuo bus išraiškingesnio skonio.