Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 30 min |
Porcijos |
stiklinės
|
Ingredientai
- 300 g avižinių dribsnių
- 1 stiklinė kokosų drožlių
- ½ stiklinės saulėgrąžų sėklų
- 100 g graikiškų riešutų pasmulkintų
- 100 g lazdyno riešutų
- 2 šaukšteliai cinamono
- ½ šaukštelio prieskonių mišinio skirto meduoliams (imbieras, kardamonas, muškatas)
- 125 ml tahini (sezamų pastos)
- 180 ml medaus
- 60 ml kokosų aliejaus
- 30 ml vandens
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 200 g džiovintų vaisių (spanguolių, goji uogų, razinų)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Suberkite visus birius ingredientus, įskaitant rieešutus (tik nedėkite džiovintų vaisių), į didesnį dubenį ir simaišykite. Supilkite į nedidelį puodą tahini, medų, kokosų aliejų ir vandenį, ir užkaiskite. Maišykite kaitindami kol masė suskystės, visi ingredientai susjungs (nereikia, kad užvirtų), tada įpilkite vanilę ir nukelkite nuo ugnies.
- Supilkite šį tahini ir medaus mišinį ant birių ingredientų mišinio, šaukštu sumaišykite, o tada rankomis (patikėkit, tikrai ramkom geriausia sumaišysit:)) permaišykite viską labai gerai, kad tikrai kiekvienas ingredientas būtų padengtas skystu mišiniu.
- Išberkite paruoštą masę ant paruoštis skardos, pakedenkite, paskirstykite vienodai po visą skardos plotą, ir kepkite apie 25-30 min., kepimo metu kokius du kartus permaišykite visą masę, kad keptų vienodai, tolygiai. Iškepusią granolą pilnai atvėsinkite, tada sumaišykite su džiovintais vaisiais. Laikykite sandariai uždarytame inde.
Pastabos
Recepto šaltinis - Bibby's kitchen.