
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 500 g vištienos virtos, susmulkintos
- 2 šaukštai raudonėlių gali būti džiovinti
- Alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai susmulkinti
- 1+½ stiklinės ryžių virtų
- saujelė džiovintų spanguolių
- saujelė kedro riešutų paskrudintų
- pundelis žalumynų tiks mangoldai, špinatai, batviniai
- 150 g feta sūrio
- 8 lapai filo tešlos atitirpintos
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pasiruoškite kepimo skardą (20cm skersmens) pyragui: ištepkite riebalais ir atidėkite į šalį.
- Smulkintą vištieną pabarstykite raudonėliais ir sumaišykite. Atidėkite į šalį.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame lėtai kepinkite svogūnus, kol jie suminkštės. Dubenyje sumaišykite virtus ryžius su džiovintomis spanguolėmis, kedro riešutais ir apkepintais svogūnais.
- Į keptuvę, kurioje kepė svogūnai, sudėkite pasmulkintus žalumynus (pvz., špinatus). Pakepinkite kelias minutes, kol suglebs, tada perkelkite į sietelį ir išspauskite kiek galima daugiau skysčio. Sukapokite žalumynus peiliu ir sumaišykite su feta sūriu. Atidėkite į šalį.
- Į kepimo skardą įklokite vieną filo tešlos lakštą taip, kad kraštai išsikištų per kraštus. Patepkite aliejumi, tada klokite kitą filo tešlos lakštą, taip pat patepkite aliejumi. Taip suklokite 6 filo tešlos lakštus. Ant taip išklotos skardos pagrindo dėkite ryžių mišinį ir jį paskirstykite tolygiai per visą dugną. Ant šio sluoksnio klokite žalumynų mišinį, o ant jo – vištieną. Užlenkite paliktus filo tešlos kraštus ant viršaus, patepdami juos aliejumi. Ant pyrago viršaus užklokite dar du filo tešlos lakštus, juos paglamžydami, ir patepdami aliejumi.
- Kepkite apie 40 minučių, arba kol tešla gražiai apskrus. Patiekite su jogurtiniu tahini padažu.