Print Recipe
Graikiškas filo tešlos ir vištienos pyragas su tahini padažu
Course Main Dish
Virtuvė Graikijos
Pasiruošimas 20 min
Laikas 45 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Graikijos
Pasiruošimas 20 min
Laikas 45 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pasiruoškite kepimo skardą (20cm skersmens) pyragui: ištepkite riebalais ir atidėkite į šalį.
  2. Smulkintą vištieną pabarstykite raudonėliais ir sumaišykite. Atidėkite į šalį.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame lėtai kepinkite svogūnus, kol jie suminkštės. Dubenyje sumaišykite virtus ryžius su džiovintomis spanguolėmis, kedro riešutais ir apkepintais svogūnais.
  4. Į keptuvę, kurioje kepė svogūnai, sudėkite pasmulkintus žalumynus (pvz., špinatus). Pakepinkite kelias minutes, kol suglebs, tada perkelkite į sietelį ir išspauskite kiek galima daugiau skysčio. Sukapokite žalumynus peiliu ir sumaišykite su feta sūriu. Atidėkite į šalį.
  5. Į kepimo skardą įklokite vieną filo tešlos lakštą taip, kad kraštai išsikištų per kraštus. Patepkite aliejumi, tada klokite kitą filo tešlos lakštą, taip pat patepkite aliejumi. Taip suklokite 6 filo tešlos lakštus. Ant taip išklotos skardos pagrindo dėkite ryžių mišinį ir jį paskirstykite tolygiai per visą dugną. Ant šio sluoksnio klokite žalumynų mišinį, o ant jo – vištieną. Užlenkite paliktus filo tešlos kraštus ant viršaus, patepdami juos aliejumi. Ant pyrago viršaus užklokite dar du filo tešlos lakštus, juos paglamžydami, ir patepdami aliejumi.
  6. Kepkite apie 40 minučių, arba kol tešla gražiai apskrus. Patiekite su jogurtiniu tahini padažu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *