Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 350 g vištienos krūtinėlių (apie 2 krūtinėlės be odos ir be kaulų)
- 3 skiltelės česnako
- 1 šaukštas imbiero smulkiai supjaustyto
- 5 svogūno laiškai (tik baltoji dalis)
- 2 šaukštai aliejaus (bekvapio, augalinio)
- 1 šaukštelis Sičuano pipirų
- 2-4 džiovinti čili pipirai
- 75 g žemės riešutų paskrudintų*
Marinatui
- ½ šaukštelio druskos
- 2 šaukšteliai sojų padažo light
- 1 šaukštas mirin (arba kiniško Shaoxing vyno, jei turite)
- 1 ½ šaukštelio krakmolo
Padažui
- 1 šaukštas cukraus
- ¾ šaukštelio krakmolo
- 1 šaukštelis sojų padžo light
- 1 šaukštelis sojų padažo dark
- 1 šaukštas mirin (arba kiniško Shaoxing vyno, jei turite)
- 1 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus
- 1 šaukštas vandens (arba vištirnos sultinio)
Ingredientai
Marinatui
Padažui
|
|
Procesas
- Supjaustykite vištienos krūtinėles vienodais kubeliais, maždaug 1-1,5cm dydžio. Sudėkite vištieną į nedidelį dubenėlį. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užpilkite ant vištienos, viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti mažiausiai pusvalandžiui, galit ir per naktį šaldytuve.
- Česnakus supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, koiais pjaustėte vištieną. Mažame indelyje sumaišykite visus ingredientus padažui.
- Ant didelės ugnies įkaitinkite wok'ą. Įpilkite aliejaus ir pateliuskuokite, kad juo pasidengtų sienelės. Suberkite čili pipirus ir Sičuano pipirus ir akimirką pakepinkite, kol paskleis aromatą, bet saugokit, kad neimtų svilti.
- Sudėkite vištieną ir kepinkite nuolat maišydami (stir-fry). Kai tik vištienos kubeliai atsiskirs vienas nuo kito, suberkite česnakus ir imbierus, taip pat svogūno laiškus, ir toliau kepinkite maišydami kol pasklis aromatas, o vištiena bus beveik iškepusi (galite patikrinti išėmę gabalėlį ir perpjovę pusiau).
- Išmaišykite padažą ir supilkite jį į wok'ą, visąlaik maišydami ir kepindami. Kai tik padažas taps tirštas ir žvilgantis, suberkite žemės riešutus, dar kartą išmaišykite ir patiekite iškart.
Pastabos
*Jei namuose turite tik nekepintų žemės riešutų, pasikepinite juos patys: įkaitinkite orkaitę iki 120C. Riešutus suberkite į nedidelę skardelę ir kepkite apie 15-20 min. (laiks nuo laiko patikrinkite, ar nedega). Išimkite, atvėsinkite, tada suberkite į švarų virtuvinį rankšluostį ir patrinkite riešutus, taip pašalindami jų luobeles.
Recepto šaltinis: Fuchia Dunlop, Every Grain of Rice
Jūsų pastaba yra labai taikli ir teisinga. Atsiverčiau dar kartą knygą ir pasitikrinau receptą, išties kiekis šaukštelis, ne šaukštas (skubiai koreguoju recepte ir atsiprašau tų, kurie dėl mano kaltės padaugino su pipirais). Taip nutinka dažniausiai dėl autocorrection funkcijos, kuri tiesiog kartais pakoreguoja spausdinant žodžius, o aš ne visada spėju sužiūrėti ir pataisyti. Labai atsiprašau dar kartą, Sičiuano virtuvė yra aitri virtuvė, bet matyt ne tokia, kokią aš čia surašiau… 🙂 Labai jums ačiū už pastebėjimą.
Nida, ačiū už atsakymą. Dariau du kartus – be pipirų ir, šiaip taip suradus jų pirkti, su 🙂 Skonis tikrai kitoks, tik kilo klausimas, ar visas šaukštas jų nėra per daug? Gal visgi turėtų būti šaukštelis? Nes atrodo, kad visų kitų produktų skonį pipirai užgožė.
Bet kokiu atveju, labai patikęs receptas, keliaujantis į dažnai gamintinų skiltį.
Agne, ne, šiame recepte – nesmulkintus. Jie besitroškindami suminkštėja, bet gerai jaučiasi patiekale.
Nida, o sičuano pipirus dėti niekaip nesmulkintus (nesumaltus)?