Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Blynelių tešlai
- 2 kiaušiniai
- 100 g miltų
- 250 ml pieno
- 40 g tirpinto sviesto (plius dar šiek tiek keptuvei patepti)
- ¼ šaukštelio maltų ciberžolių
- žiupsnis druskos
- graikiško natūralaus jogurto (patiekimui)
Įdarui
- 125 ml kokosų pieno
- 150 g kokosų drožlių
- 130 g rudojo cukraus (aš naudojau kokosų palmių cukrų)
- 60 ml vandens
- 4 kardamono pumpurai
- 2 gvazdikėliai
- ¼ šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
Ingredientai
Blynelių tešlai
Įdarui
|
|
Procesas
- Pasigaminkite kokosų įdarą: mažame puode užkaiskite kokosų pieną, ir kai jis beveik užvirs, suberkite kokosų drožles, viską išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Atidėkite į šalį išbėrę masę į dubenėlį. Mažame puode užkaiskite rudąjį cukrų kartu su vandeniu, sumeskite kardamono pumpurus ir gvazdikėlius. Virinkite ant nedidelės ugnies apie 2-3 minutes, kol masė truputį sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, išimkite prieskonius, o sirupą sumaišykite su kokosais, pagardinkite druska. Atidėkite į šalį.
- Užmaišykite lietinių tešlą: lengvai suplakite kiaušinius, suberkite miltus ir išsukite. Pilkite dalimis pieną ir plakite, kol masė bus vienalytė, glotni. Pabaigoje supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, įberkite druskos ir išmaišę palikite bent pusvalandžiui pastovėti.
- Įkaitinkite keptuvę (maniškė apie 20cm skersmens), patepkite trupučiu sviesto ir dozuodami tešlą po samtelį iškepkite lietinius blynelius. Ant kiekvieno blynelio dėkite po maždaug 3 šaukštus įdaro, paskirstykite po visą plotą ir susukite į vamzdellį. Patiekite su graikišku natūralaus skonio jogurtu