Print Recipe
Geltoni desertiniai blyneliai su kokosų įdaru
Skaisčiai geltoni lietiniai blyneliai su saldžiu kokosų įdaru - tikriems kokosų fanams.
skaisciai geltoni lietiniai blyneliai su idaru leksteje
Virtuvė Šri Lankos
Raktažodis blynai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Blynelių tešlai
Įdarui
Virtuvė Šri Lankos
Raktažodis blynai
Porcijos
vnt
Ingredientai
Blynelių tešlai
Įdarui
skaisciai geltoni lietiniai blyneliai su idaru leksteje
Procesas
  1. Pasigaminkite kokosų įdarą: mažame puode užkaiskite kokosų pieną, ir kai jis beveik užvirs, suberkite kokosų drožles, viską išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Atidėkite į šalį išbėrę masę į dubenėlį. Mažame puode užkaiskite rudąjį cukrų kartu su vandeniu, sumeskite kardamono pumpurus ir gvazdikėlius. Virinkite ant nedidelės ugnies apie 2-3 minutes, kol masė truputį sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, išimkite prieskonius, o sirupą sumaišykite su kokosais, pagardinkite druska. Atidėkite į šalį.
  2. Užmaišykite lietinių tešlą: lengvai suplakite kiaušinius, suberkite miltus ir išsukite. Pilkite dalimis pieną ir plakite, kol masė bus vienalytė, glotni. Pabaigoje supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, įberkite druskos ir išmaišę palikite bent pusvalandžiui pastovėti.
  3. Įkaitinkite keptuvę (maniškė apie 20cm skersmens), patepkite trupučiu sviesto ir dozuodami tešlą po samtelį iškepkite lietinius blynelius. Ant kiekvieno blynelio dėkite po maždaug 3 šaukštus įdaro, paskirstykite po visą plotą ir susukite į vamzdellį. Patiekite su graikišku natūralaus skonio jogurtu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.