Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 didelė balta jūrinė žuvis (pvz., 800g ešerys (snapper) ar panaši) arba dvi mažesnės žuvys
- ⅓ stiklinės sojų padažo
- ⅓ stiklinės vandens
- 1,5 šaukštelio cukraus
- 6 šaukštai augalinio aliejaus
- imbiero šaknies (nykščio didumo gabalėlis, nuluptas ir supjaustytas plonais pagaliukais)
- 2 svogūno laiškai supjaustyti plonomis juostelėmis
- 1 raudonas čili pipiras supjaustytas riekelėmis
- šviežių kalendrų lapų patiekimui
- virtų ryžių patiekimui
Ingredientai
|
|
Procesas
- Išdarinėtą žuvį (su galva, bet be žvynų) šonuose keliose vietose negiliai įpjaukite iš abiejų pusių. Užkaiskite wok'ą su vandeniu, ir kai vanduo užvirs, įtaisykite ant jo bambukinį krepšį (steamer), o į tą krepšį įdėkite didelę lėkštę. Klokite ant lėkštės žuvį, uždenkite bambukiniu dangčiu, ir palikite žuvį virti garuose apie 10-12 min. (priklausomai kokio dydžio žuvis). Jei bambukinio krepšio neturite, žuvį garuose galite virti ir garinėje orkaitėje, laikydamiesi instrukcijų ir pasirinkdami reikiamą programą. Jei garinės orkaitės neturite, galite ją "pasidarytI", įstatydami į įkaitusią orkaitę skardą sklidiną verdančio vandens. Ištroškintą žuvį atsargiai perkelkite į didelę šiek tiek gilesnę lėkštę.
- Kol žuvis verda, pasigaminkite padažą: pirmiausia puodelyje sumaišykite sojų padažą, vandenį ir cukrų, palaukite, kol cukrus visiškai ištirps. Nedideliame puode įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, suberkite imbierus ir kepinkite maišydami apie minutę, arba kol imbieras pradės čirškėti. Supilkite likusius 3 šaukštus aliejaus, suberkite supjaustytą baltąją svogūno dalį ir dar pakaitinkite apie minutę, kol svogūnas paskleis aromatą. Supilkite sojų mišinį, užvirinkite.
- Šį karštą verdantį padažą užpilkite ant garuose ištroškintos žuvies, pabarstykite čili pipirais, žaliais svogūnais ir kalendromis, patiekite su virtais ryžiais.