Garinti šparagai su česnakais ir imbierais kiniškai
Taip pagaminti garnyrą galima praktiškai iš bet kokių daržovių, geriausia, žinoma, lapinių: bok choy, kale ir net Pekino kopūstų. Taip pat jam tinka ir švieži šitake grybai
Porcijos Pasiruošimas
4porc 15min
Laikas
10min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 15min
Laikas
10min
Ingredientai
Procesas
  1. Jei naudojate šviežius šparagus, juos apvirkite, tada perpilkite šaltu vandeniu, kad išliktų skaisčiai žalia spalva. Jei naudojate šaldytis šparagus, juos atitirpinkite (galite trumpam panardinti į verdantį vandenį) ir nusausinkite. Jei naudojate lapines daržoves, nublanširuoktie jas trumpai verdančiame pasūdytame vandenyje ir nusausinkite. Jei naudojate šviežius šiitake grybus, juos nublanširuokite taip pat, kaip lapines daržoves. Jei naudojate džiovintus šitake grybus, juos pradžioje išmirkykite vandenyje apie 30 min., o paskui apvirkite apie 20 min., kol taps minkšti. Galit verdant grybus dar įdėti truputį česnakų ir imbierų, ir palikite tame vandenyje su prieskoniais, kuriame virė, kol prireiks, kad prisigertų daugiau skonių.
  2. Mažame indelyje sumaišykite krakmolą, cuktų ir vandenį. Atidėkite į šalį. Didelėje keptuvėje (geriausia – Wok’e) įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir suberkite česnakus ir imbierus. Pakepinkite pusę minutės, kol pasklis aromatas. Sudėkite šparagus (arba kitas blanširuotas daržoves), ir maišydami pakepinkite apie minutę, tik kad sušiltų. Galiausia supilkite krakmolo mišinį, įberkite druskos pagal skonį ir viską sumaišykite. Iškart išdėkite į serviravimo lėkštę ir patiekite.
Pastabos

Recepto šaltinis – Fuchsia Dunlop, Every Grain of Rice