Fetos ir žirnelių kišas su mėtomis
Gaivus ir lengvas vasariškas patiekalas be glitimo
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
35min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
35min
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C (su apipūtimo funkcija). Pasiruoškite kepimui indą – tiks bet koks apie 20cm skersmens indas, kurį galima dėti į orkaitę (keptuvė su metaline rankena, kišo ar pyrago kepimo forma (stiklinė, keramikinė ar metalinė) ir pan., svarbu kad sienelės būtų apie 4cm aukščio). Ištepkite jį šaukšteliu aliejaus – dugną ir kraštus.
  2. Ant dugno dėkite sulaužytus arba supjaustytus fetos gabalėlius (apie 1,5-2cm). suberkite žirnelius, apibarstykite viską susmulkintais svogūno laiškais. Atskirame dubenėlyje lengvai suplakite kiaušinius kartu su grietine ir mėtomis, įberkite grūstų pipirų. Šią masę supilkite į kepimo indą ant jau sudėtų ingredientų ir pašaukite kepti. Kepkite apie 35-40 min., arba kol gražiai apskrus ir vidus bus iškepęs (patikrinkite įbesdami medinį valgymo pagaliuką arba peilį).
  3. Išėmę iš orkaitės palaikykite kelias minutes inde, kuriame kepė, tada galite arba išversti kišą į lėkštę ir supjaustę patiekti, arba supjaustyti toje pat keptuvėje. Kišas skanus šiltas ir atvėsęs.
Pastabos
Recepto idėją nužiūrėjau žurnale „Delicious“