Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 35 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 šaukštelis augalinio aliejaus
- 200 g fetos sūrio
- 200 g žalių žirnelių (gali būti šaldyti - juos suberkite į sietelį tiesiai iš šaldiklio ir perliekite verdančiu vandeniu)
- 4 svogūno laiškai (smulkiai supjaustyti)
- 6 kiaušiniai
- 200 g grietinės (patariu rinktis riebesnę)
- 1,5 šaukšto šviežių mėtų lapų (susmulkintų)
- grūstų juodųjų pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C (su apipūtimo funkcija). Pasiruoškite kepimui indą - tiks bet koks apie 20cm skersmens indas, kurį galima dėti į orkaitę (keptuvė su metaline rankena, kišo ar pyrago kepimo forma (stiklinė, keramikinė ar metalinė) ir pan., svarbu kad sienelės būtų apie 4cm aukščio). Ištepkite jį šaukšteliu aliejaus - dugną ir kraštus.
- Ant dugno dėkite sulaužytus arba supjaustytus fetos gabalėlius (apie 1,5-2cm). suberkite žirnelius, apibarstykite viską susmulkintais svogūno laiškais. Atskirame dubenėlyje lengvai suplakite kiaušinius kartu su grietine ir mėtomis, įberkite grūstų pipirų. Šią masę supilkite į kepimo indą ant jau sudėtų ingredientų ir pašaukite kepti. Kepkite apie 35-40 min., arba kol gražiai apskrus ir vidus bus iškepęs (patikrinkite įbesdami medinį valgymo pagaliuką arba peilį).
- Išėmę iš orkaitės palaikykite kelias minutes inde, kuriame kepė, tada galite arba išversti kišą į lėkštę ir supjaustę patiekti, arba supjaustyti toje pat keptuvėje. Kišas skanus šiltas ir atvėsęs.
Pastabos