Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Ėrienos maltinukams
- 500 g maltos ėrienos (pakeiskite jautiena, jei neturite)
- 100 g feta sūrio
- 35 g džiūvėsių (½ stiklinės)
- 2 šaukšteliai džiovintų mėtų
- 2 česnako skiltelės sutrintos
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
Pomidorų salotoms
- 200 g cherry pomidorų perpjauti pusiau
- 2 šalotiniai svogūnai supjaustyti žiedeliais
- 1 stiklinė mėtų lapelių Susmulkintų (plius keli papuošimui)
- 2 šaukštai kedrinių pinijų paskrudintų
- 2 šaukštai balto balzamiko acto (arba 1 šaukštas balto vyno acto)
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
Patiekimui
- humuso (kambario temperatūros)
- pitos duonelių
Ingredientai
Ėrienos maltinukams
Pomidorų salotoms
Patiekimui
|
|
Procesas
- Sumaišykite maltą ėrieną su susmulkinta feta, džiūvėsiais, mėtomis ir česnakais. Pagardinkite pipirais ir druska (jei jos trūksta - fetos sūrumo man pilnai pakako). Šlapliomis rankomis suformuokite kuo tampresnius koteltukus, sudėliokite į padėklą ar didelę lėkštę ir padėkite šaldytuve sutvirtėti apie 20 min.
- Per tą laiką sumaišykite pomidorų salotas - sumaišykite visus ingredientus, paskaninkite druska ir pipirais, atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite keptuvėje aliejaus ir iškepkite kukuliukus kol gražiai apskrus (apie 7 min).
- Lėkštės dugne paskirstykite humuso sluoksnį, ant viršaus dėkite iškeptus kukuliukus, salotas, papuoškite mėtų lapeliais ir patiekite iškart, su šiltomis pita duonelėmis.