Ėrienos blauzdelės keptos folijoje (lamb shanks)
Iki negalėjimo minkšta ėrienos mėsa, kepta folijos krepšeliuose, pagardinta baltu vynu, žolelėmis ir daržovėmis. Paprastai pagaminamas, bet labai šventiškas patiekalas.
Porcijos Pasiruošimas
4asm 15min
Laikas
2,5val
Porcijos Pasiruošimas
4asm 15min
Laikas
2,5val
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Nulupkite 2 skilteles česnako, visas kitas palikite nenuluptas. Prieskonių grūstuvėje sutrinkite česnakus su 1,5 šaukštelio druskos, kol gausite pastą. Sudėkite minkštą sviestą, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, susmulkintas žoleles, suberkite raudonėlius, kuminą ir nemažai pipirų. Viską sumaišykite.
  2. Ėriėnos blauzdelėse keliose vietose aštriu nedideliu peiliu padarykite gilias įpjovas (tokias, kad įlystų pirštas). Į tas įpjovas įkimškite paruošo sviesto mišinio, likusį mišinį aptepkite ant blauzdelių ir gerai įtrinkite. Šioje vietoje mėsą galite uždengti ir padėti į šaldytuvą pasimarinuoti, pernakt arba ilgiau. Gerai būtų, jei leistumėt pasimarinuoti mėsai bent 2 valandas.
  3. Aliuminio foliją sukarpykite tokio ilgio lakštais, kad perlenkus perpus, ji pilnai apgaubtų ėrienos šlaunelę. Jums pririeiks 4 tokių ilgų lakštų, kiekvienai po atskirą. Folijos lakštą sulenkite pusiau, ant kiekvieno paskirstykite po pjaustytų svogūnų ir morkų, sudėkite po 3 česnako skilteles (nenuluptas), įdėkite po šakelę rozmarinų ir čiobrelių. Tada ant viršaus „pasodinkite” ėrienos blauzdelę (morkos ir svogūnai duos stabilumo, reikia, kad šlaunelės stovėtų stačios), gerai padruskinkite ir pabarstykite pipirais, ir prieš užsandarindami folijos paketėlį, įpilkite po 50ml vyno. Susukite foliją uždarydami sandariai viską viduje ir sudėkite blauzdeles į skardą.
  4. Kepkite blauzdeles 2 val 30 min. Per tą laiką nuskuskite bulves, supjaustykite jas ketvirčiais, ir 10 minučių virkite gerai pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį ir pateliuskuokite puodą, kad bulvių krašteliai susiapvalintų – taip jos bus traškesnės. Praėjus maždaug 1 val ir 15 minučių nuo mėsos kepimo pradžios, sudėkite bulves į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, ir pašaukite kepti į tą pačią orkaitę.
  5. Išimkite iškepusią ėrieną iš orkaitės ir palikite 10 minučių pabūti neatvyniojus folijos. Jei reikia, per tą laiką padidinkite orkaitės temperartūrą ir gerai apskdurinkite bulves.
  6. Į gilesnes lėkštes paskirstykite keptas buvles. Ant jų dėkite po ėrienos blauzdą, kartu sudėkite iškepusias morkas ir svogiūnus, ir pašlakstykite viską gausiai skysčiu, kuris susidarė folijos paketėliuose kepant. Patiekite iškart!
Pastabos

Recepto šaltinis – Yasmin Khan, Ripe Figs