Džemu, riešutais ir cinamonu įdaryti nostalgiški rageliai
Nostalgiški saldūs rageliai iš vaikystės prisiminimų.
Porcijos
24vnt160
Porcijos
24vnt160
Ingredientai
Rageliams
Įdarui
Prieš kepant
Procesas
  1. Į virtuvinio kombaino (smulkintuvo) indą suberkite birius produktus – miltus, druską, kepimo miltelius, išsukite. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir pulsuojančiais judesiais sukapokite, tik kad virstų riebiais trupiniais. Sudėkite kreminį sūrį, vanilę ir dar pasukite, kol tešla susijungs į visumą (neperminkykite!) Padalinkite tešlą į dvi dalis, suformuokite du plokščius diskus, įvyniokite kiekvieną į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai (arba pernakt)
  2. Pasiruoškite du įdarus: viename dubenėlyje sumaišykite susmulkintus riešutus kartu su cukrumi ir cinamonu. Kitame dubenėlyje sumaišykite abrikosų džemą su citrinų sultimis. Atidėkite kol prireiks.
  3. Išimkite vieną tešlos diską iš šaldytuvo ir iškočiokite jį ant miltais pabarstyto darbastalio į maždaug 2mm storio apskritimą (nieko tokio, jei jis nebus idealiai apskritas, visi nelygumai pasislėps formuojant ragelius). Visą paviršių ištepkite puse kiekio abrikosų džemo ir pabarstykite puse kiekio cukraus ir riešutų mišinio. Tada aštriu peiliu (arba picos peiliu) supjaustykite visą apskritimą į 12 dalių. Kiekvieną dalį suvyniokite į dagelį, pradėdami nuo plačiojo krašto ir sukdami link smaigalio. Ragelius dėkite į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Pakartokite tą patį su antru tešlos disku ir likusiais įdarais. Skardą su rageliais įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Išimkite skardą su rageliais iš šaldytuvo. Kiekvieną ragelį patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite trupučiu rudojo cukraus. Kepkite apie 20-22 minutes, arba kol gražiai apskrus.
Pastabos

Recepto šaltinis – Ottolenghi „Sweet“, mano truputį pakoreguotas