Porcijos |
|
Ingredientai
- 200 g sour dough raugo (tiks ir pastovėjęs šaldytuve, ir aktyvus)
- 30 g tirpinto sviesto
- ¼ šaukštelio druskos (1g)
- 2 šaukšteliai priedų (džiovintų žolelių, kmynų, aguonų ar kt)
- ¼ šaukštelio druskos dribsnių (pabarstymui)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Sumaišykite visus ingredientus: raugą, tirpintą sviestą, druską ir prieskonius (priedus). Šį mišinį kuo tolygiau sutepkite (paskirstykite) paruoštoje skardoje, padarydami maždaug ¼-½ cm storumo plokštumą. Pabarstykite druska ir pašaukit į orkaitę.
- Po 10 minučių kepimo ištraukite iš orkaitės ir supjaustykite norimo dydžio traškučiais. Tada pašaukite atgal į orkaitę kepti, ir kepkite dar 10 minučių, stebėdami, ar nesvyla (gali prireikti kai kuriuos traškučius išimti anksčiau, jei tešlos storumas netolygus). Kepkite kol traškučiai apsrus, tik labai saugokit, kad nesudegtų (iškeps per 10-30 minučių, kaskart priklausomai nuo tešlos storumo).
- Išimkite skardą iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti, tada peiliu vėl supjaustykite įpjovose, galutinai suformuodami traškučius. Laikykite juos sandariai uždarytame inde, jei norite, kad išliktų traškūs.