Deginti brokoliai su miso tachini padažu
Nebijokite apdeginti brokolių iki kol jie vietomis gerai patamsės – taip atsiskleis jų skonis. Brokolių prieš tai apvirti nereikia, jie turi išlikti gana traškūs. Šis patiekalas gali būti valgomas karštas arba kambario temperatūros
Porcijos Pasiruošimas
2-4porc 2min
Laikas
10min
Porcijos Pasiruošimas
2-4porc 2min
Laikas
10min
Ingredientai
Miso tachini padažui
Procesas
  1. Brokolius supjaustykite pailgomis nestoromis riekelėmis (taip, kad būtų patogu valgyti – aš pirmiausiai nupjausčiau sumedėjusio koto žieveles, tada padalinau žiedkočius išilgai per visą ilggį (kartu su kotu) ir juos perpjoviau išilgai pusiau, kad būtų plonesni). Gerai įkaitinkite keptuvę (geriausia – ketaus ar kitokią, kuri pakelia didesnę temperatūrą). Įpilkite aliejaus, sudėkite brokolius (vienu sluoksniu), pabarstykite druska ir kepinkite, kol vietomis gana stipriai apskrus.
  2. Kol brokoliai kepa, sumaišykite visus padažo ingredientus ir praskieskite keliais šaukštais vandens iki reikiamos konsistencijos. Lėkštės dugną patepkite miso tachini padažu, ant jo sudėkite apkepintus brokolius, viską pabarstykite apkepintomis kedrinėmis pinijomis ir šviežiais žalumynais, patiekite su likusiu padažu.