
Pasiruošimas | 2 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 brokolio galva
- Alyvuogių aliejaus
- druskos
- saujelė kedrinių pinijų riešutų (apkepintų)
- saujelė kapotų žalumynų (šviežių mėtų arba petražolių arba kalendrų)
Miso tachini padažui
- 3 šaukštai tachini
- 1 šaukštelis miso pastos (rinkitės šviesesnį, švelnesnio skonio, pvz., shiro arba white miso)
- 1-2 šaukšteliai citrinų sulčių (arba švelnaus acto)
- druskos, pipirų
Ingredientai
Miso tachini padažui
|
![]() |
Procesas
- Brokolius supjaustykite pailgomis nestoromis riekelėmis (taip, kad būtų patogu valgyti - aš pirmiausiai nupjausčiau sumedėjusio koto žieveles, tada padalinau žiedkočius išilgai per visą ilggį (kartu su kotu) ir juos perpjoviau išilgai pusiau, kad būtų plonesni). Gerai įkaitinkite keptuvę (geriausia - ketaus ar kitokią, kuri pakelia didesnę temperatūrą). Įpilkite aliejaus, sudėkite brokolius (vienu sluoksniu), pabarstykite druska ir kepinkite, kol vietomis gana stipriai apskrus.
- Kol brokoliai kepa, sumaišykite visus padažo ingredientus ir praskieskite keliais šaukštais vandens iki reikiamos konsistencijos. Lėkštės dugną patepkite miso tachini padažu, ant jo sudėkite apkepintus brokolius, viską pabarstykite apkepintomis kedrinėmis pinijomis ir šviežiais žalumynais, patiekite su likusiu padažu.