Pasiruošimas | 30 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 skiltelė česnako
- 6 pomidorai įvairių spalvų
- 2 cukinijos geltonos (nedidelės)
- 2 cukinijos žalios (nedidelės)
- 2 raudonieji svogūnai
- 1 baklažanas
- rozmarinų
- čiobrelių
- raudonėlių
- peletrūnų
- druskos, pipirų
- Alyvuogių aliejaus
Skrudintiems bazilikams
- aliejaus skrudinimui (tiks rapsų)
- sauja bazilikų lapų šviežių
- druskos
Ingredientai
Skrudintiems bazilikams
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Apkepui skirtą indą ištrinkite sutraiškyta česnako skiltele. Visas daržoves supjaustykite plonomis vienodo pločio riekelėmis. Susmulkinkite visus žalumynus.
- Dėkite visų daržovių skilteles vieną ant kitos, taip kad jos tik dalinai užklotų apačioje esančią. Kai išdėliosite visą indo paviršių, visą sluoksnį pabarstykite druska, pipirais ir kapotais žalumynais. Dėliokite kitą sluoksnį, ir vėl barstykite druska, pipirais ir žalumynais. Pabaigoje pašlakstykite aliejumi ir pašaukite kepti. Kepkite 45 minutes, arba kol daržovės suminkštės.
- Kol daržovės kepa, pasigaminkite skrudintus bazilikus: į nedidelį puodą įpilkite aliejaus tiek, kad jo būtų maždaug 2cm nuo dugno. Įkaitinkite iki 175C. Pasiruoškite didelę lėkštę, ant jos ištieskite popierinio rankšluosčio skiautę. Kai aliejus jau bus įkaitęs, labai atsargiai įdėkite kelis baziliko lapelius (dėkite po vieną!), saugodamiesi, kad neapdegintų spirgantis aliejus. Bazilikas yra drėgnas lapas, todėl aliejus tikrai spirgės ir šaudys. Per sekundę baziliko lapas taps traškus ir auksinis, tada iškart jį traukite iš puodo (geriausia naudokite sietelį) ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Pabarstykite lapelius druska.
- Kai apkepas iškeps, prieš patiekiant pabarstykite jį skrudintais bazilikais.
Pastabos
Recepto šaltinis - M. Tailor and K. S. Franchini, The Cook's Atelier.