Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 400 g cukinijų (sutarkuotkite smulkia (bulvine) tarka)
- 1 kiaušinis
- 1 česnako skiltelė (suspausta presu)
- 2 šaukšteliai aliejaus
- 1 šaukštas krakmolo
- 1 šaukštas ryžių miltų (pakeiskite kvietiniais miltais versijai su glitimu)
- druskos, pipirų
- 1 šaukštelis čiobrelių lapelių (jei turite)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Sutarkuotas cukinijas kuo stipriau nuspauskite, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio. Sudėkite į dubenį. Įmaišykite visus likusius ingredientus. Šaukštu keturiose vietose skardoje dėkite po ¼ cukinijų masės ir tą masę šaukšto nugarėle paskirstykite taip, kad gautumėte apvalų ploną "blyną". Stenkitės, kad masė visame paviršiuje būtų daugmaž vienodo storio, antraip te, kur ji plonesnė, kepant ims skrusti labiau. Kepkite apie 12-15 minučių, arba kol tortilijos bus iškepę ir apskrus iki jūsų pageidaujamo lygio.
- Patiekite su norimais priedais. Aš patiekiau su omletu, kurį iškepiau iš 3 kiaušinių ir 1 šaukšto grietinėlės, taip pat su riekele pomidoro ir avokado. Pusrytinei tortilijai tiks ir rūkyta lašiša ar kitokia žuvis, guakamolė ir kiti mėgstami priedai.
Pastabos