Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus (arba tirpinto sviesto)
- 1 svogūnas (didelis), supjaustytas
- 1 skiltelė česnako susmulkinta
- 750 g cukinijų suojaustytų gabalėliais
- ½ citrinos nutarkuotos žievelės
- 1 šaukštelis prieskoninių žolių (pvz, Provanso mišinio, arba vien raudonėlio arba čiobrelių)
- druskos, pipirų
- 750 ml daržovių sultinio (jei neturite keiskite kitu sultiniu arba vandeniu)
- 2 šaukštai bazilikų pesto
- 50 g feta sūrio (geriausia - tepamojo, bet tiks ir tradicinis)
- saujelė šviežių mėtų lapų
- 125 ml pieno (rinkitės riebesnį - bus skaniau:))
- šviežiai spaustų citrinos sulčių (pagal skonį, apie 1 šaukštas arba mažiau)
- sėklų patiekimui (tiks mišinys saulėgrąžų, moliųgų, kanapių ir kt)
- grietinėlės patiekimui (jei norisi)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Puode įkaitinkite aliejų (arba sviestą) ir apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Bebaigiant kepti suberkite česnakus ir dar apie minutę pakepinkite.
- Suberkite cukinijas, citrinos žievelę ir žoleles, pabarstykite žiupsneliu druskos. Kapinkite apie 5 minutes, kol cukinijos pagaus šiek tiek spavos, karamelizuosis - tai suteiks daugiau skonio sriubai. Supilkite sultinį ir užvirę virinkite apie 20 minučių uždengę puodą ant nedidelės ugnies.
- Nukelkite nuo ugnies, sudėkite pesto, fetą ir mėtas. Blenderiu sutrinkite viską iki vientisos masės. Supilkite pieną, įberkite juodųjų pipirų ir viską sumaišykite. Paragaukite, ar netrūksta driskos, pagardinkite citrinos sultimis pagal skonį.
- Prieš patiekiant pakaitinkite sriubą (tik neužvirinkite!), išpilstykite į dubenėlius, galite paskaninti grietinėle, pabarstykite sėklomis, papuoškite žalumynais ir patiekite su traškia duona.
Pastabos
Recepto šaltinis - Dianne Bibby "Bibby's Kitchen"