Kad jūsų papločiai išties būtų traškūs, privalote leisti jų kiekvieną pusę kepti 6 minutes. Nesusugundykite apversti anksčiau. Tokie papločiai gali pasitarnauti kaip tortilijos (jei iškepsite didesnius) ar takos (jei sulenksite pusiau ir pridėsite įdaro). Nesuvalgytus įvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykitešaldytuve, trumpai pašildykite orkaitėje prieš patiekiant.

Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 60 min |
Pasyvus laikas | 30 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 750 g cukinijų sutarkuotų stambiai (apie 4 cukinijos)
- 60 g špinatų lapų smulkiai supjaustytų (apie 1 stiklinė tampriai pripildyta)
- ½ stiklinės mėtų lapelių susmulkintų
- 5 kiaušiniai
- ¾ stiklinės migdolų miltų (90g)
- ½ stiklinės Parmezano sutarkuoto, (40g)
- ¼ stiklinės chia sėklų (50g)
- druskos
- juodųjų pipirų
- Alyvuogių aliejaus kepimui
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Sutarkuotas cukinijas kuo stipriau nuspauskite, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio (galit prieš tai pabarstyti druska ir palikti kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys).
- Į dubenį sudėkite nusausintas cukinijas, špinatus, mėtas, kiaušinius, migdolų miltus, parmezaną, chia sėklas, įberkite druskos, pipirų, ir viską sumaišykite. Palikite 20-30 min. pastovėti.
- Įkaitinkite nedidelę keptuvę su nelimpančia danga (18-20cm skersmens) iki vidutinio karštumo. Įpilkite truputį aliejaus ir mdaug ½ stiklinės paruoštos tešlos. Paskirstykite šaukštu masę taip, kad visos keptuvės dugnas pasidengtų. Leiskite kepti apie 6-8 minutes, tada apverskite ir tiek pat kepkite kitą pusę. Išimkite iš keptuvės ir klokite ant pergamentinio popieriaus. Taip sukepkite visą tešlą (turėtumėte gauti apie 8 paplotėlius)
- Patiekite su jogurtu, sūdyta arba rūkyta žuvimi, su daržovėmis, su pomidorais ir mocarela, avokadais ar dar kokiu nors kitokiu mėgiamu priedu.