Print Recipe
Cukinijų ir špinatų papločiai
Kad jūsų papločiai išties būtų traškūs, privalote leisti jų kiekvieną pusę kepti 6 minutes. Nesusugundykite apversti anksčiau. Tokie papločiai gali pasitarnauti kaip tortilijos (jei iškepsite didesnius) ar takos (jei sulenksite pusiau ir pridėsite įdaro). Nesuvalgytus įvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykitešaldytuve, trumpai pašildykite orkaitėje prieš patiekiant.
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vegetariški
Pasiruošimas 10 min
Laikas 60 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vegetariški
Pasiruošimas 10 min
Laikas 60 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Sutarkuotas cukinijas kuo stipriau nuspauskite, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio (galit prieš tai pabarstyti druska ir palikti kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys).
  2. Į dubenį sudėkite nusausintas cukinijas, špinatus, mėtas, kiaušinius, migdolų miltus, parmezaną, chia sėklas, įberkite druskos, pipirų, ir viską sumaišykite. Palikite 20-30 min. pastovėti.
  3. Įkaitinkite nedidelę keptuvę su nelimpančia danga (18-20cm skersmens) iki vidutinio karštumo. Įpilkite truputį aliejaus ir mdaug ½ stiklinės paruoštos tešlos. Paskirstykite šaukštu masę taip, kad visos keptuvės dugnas pasidengtų. Leiskite kepti apie 6-8 minutes, tada apverskite ir tiek pat kepkite kitą pusę. Išimkite iš keptuvės ir klokite ant pergamentinio popieriaus. Taip sukepkite visą tešlą (turėtumėte gauti apie 8 paplotėlius)
  4. Patiekite su jogurtu, sūdyta arba rūkyta žuvimi, su daržovėmis, su pomidorais ir mocarela, avokadais ar dar kokiu nors kitokiu mėgiamu priedu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *