
Pasiruošimas | 25 min |
Laikas | 35 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- Alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelės (susmulkintos)
- ½ stiklinės džiūvėsėlių
- 2 porai (supjaustyti plonai)
- 4 cukinijos (nedidelės) 3 sutarkuotos burokine tarka ir 1 supjaustyta plonais griežinėliais
- 1 citrinos nutarkuota žievelė
- čili pipirų dribsnių
- 1 kiaušinis
- 200 g feta sūrio (sutrupinto)
- 100 g mocarela sūrio (sutarkuoto)
- druskos
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pasiruoškite apie 22cm skersmens kepimo indą
- Pradėkite nuo trupinių: keptuvėje įkaitinkite apie 2 šaukštus aliejaus, suberkite pusę kiekio česnakų ir trumpai apkepinkite (tik nesuskrudinkite), suberkite džiūvėsius ir maišydami pakepinkite keletą minučių, kol džiūvėsiai apskrus. Įberkite truputį druskos, tada suberkite džiūvėsius į dubenėlį ir atidėkite į šalį.
- Toje pat keptuvėje įkaitinkite dar apie 2 šaukštus aliejaus, sudėkite porus ir įberkite ½ šaukštelį druskos. Kepinkite ant nedidelės ugnies, kol porai visiškai suminkštės (apie 15-20 min). Pabaigoje, bebaigiant kepti, suberkite likusius česnakus ir dar minutę pakepinkite. Atidėkite į šalį.
- Kol porai kepa, labai gerai nuspauskite sutarkuotų cukinijų sultis. Suberkite tarkius į dubenį, suberkite tarkuotas citrinos žieveles, čili dribsnius, įmaišykite kiaušinį, sudėkite apkepintus porus ir sutrupintą fetą. Viską lengvai išmaišykit ir sudėkite į paruoštą kepimo indą.
- Į dubenį sudėkite griežinėliais supjaustytas cukinijas, pašlakstykite trupučiu aliejaus, rankomis išmaišykit, kad visi griežinėliais pasidengtų aliejumi ir išdėliokite ant tarkuotų cukinijų pasės. Pabarstykite trupučiu druskos, ant viršaus užberkite tarkuotą mocarelos sūrį. Kepkite apie 30-35 minutes, arba kol sūris gražiai apskrus. Patiekite pabarstę česnakiniais duonos džiūvėsiais.