Cinamoninių bandelių pyragas
Kas gali būti geriau už visą pilną skardą minkštutėlių cinamoninių bandelių? Jas smagiausia plėšyti rankomis ir valgyti su popiečio arbata arba užgeriant stikline pieno (kas mėgsta)
Porcijos
20vnt
Porcijos
20vnt
Ingredientai
Bandelių tešlai
Cinamono įdarui
Patepti
Procesas
  1. Mieles suberkite į nedidelį dubenėlį, įberkite cukrų, įpilkite pusę kiekio pieno ir uždengę rankšluostėliu palikite pastovėti šiltai, kol masė suputos (iki 10 min). Per tą laiką sumaišykite elektrinio kombaino inde miltus su druska, supilkite plaktus kiaušinius ir likusį pieną, trumpai sumaišykit. Supilkite mielių mišinį ir išsukite iki vientisos masės. Pabaigoje supilkite tirpintą sviestą ir gerai suminkykite elastingą minkštą tešlą. Suformuokite iš jos rutulį, uždenkite indą maistine plėvele ir virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje pakilti (apie 1,5-2 val).
  2. Pasiruoškite kvardarinę kepimo skardą (24x34cm arba panašaus dydžio). Dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Pakilusią tešlą sumaigykite, padalinkite į ⅓ ir ⅔ dalis. ⅓ tešlos iškočiokite į ploną stačiakampį, kuris pilnai užklos jūsų kepimo skardos dugną. Įklokite jį į skardą – tai bus pyrago pagrindas.
  3. Įdarui skirtus ingredientus sumaišykite. Likusią ⅔ tešlos iškočiokite į maždaug 50x25cm dydžio stačiakampį. Jį visą patepkite tolygiai įdaru. Tada ilgąją kraštinę imkite tampriai vynioti įdaru į vidų, padarydami ilgą „vamzdį”. Perpjaukite šį vamzdį pusiau, tada kiekvieną dalį padalinkite į 10 lygių riekelių. Tas riekeles rikiuokite ant paruošto tešlos pagrindo eilėmis. Nepergyvenkite, jei rutuliukai nesiliečia vienas prie kito – kepant jie pakils ir susijungs. Skardą uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pakilti, apie 30-60 min.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Pakilusias bandeles patepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite bandeles apie 20-25 min. Jei matote, kad bandelės pernelyg skrunda ir tamsėja, galite pridengti gabalėliu aliuminio folijos.
Pastabos

Recepto šaltinis (su mano korekcijomis) – Nigella Lawson, „How to be a domestic goddess”