Pasiruošimas | 5 min |
Pasyvus laikas | 1 val |
Porcijos |
stiklinė
|
Ingredientai
- 1 stiklinė petražolių lapų
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių (jei turite šviežių, dėkite apie 2-3 šaukštus susmulintų šviežių)
- 4 česnako skiltelės (sutraiškytos)
- 1 žalias čili pipiras (be sėklų ir membranų, supjaustytas smulkiai)
- ½ šaukštelio Čili dribsnių (arba pagal skonį)
- 60 ml raudonojo vyno acto (arba chery acto, arba kokio nors švelnaus kitokio acto, tik ne balzamiko ir ne tradicinio vyno acto (jis per aštrus)
- ½ šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
- žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
- 125 ml tyro alyvuogių aliejaus
Ingredientai
|
|
Procesas
- Visus ingredientus galite smulkinti peiliu arba elektriniu smulkintuvu, tik nesusmulkinkite iki tyrelės (būtent todėl man patinka smulkinti peiliu, nes galiu reguliuoti konsistenciją). Aliejų įpilkite paskutinį, kai visi kiti ingredientai jau bus susmulkinti ir sumaišyti. Supilkite padažą į keramikinį ar stiklinį (ne metalinį) indą ir uždengę maistine plėvele palikite šaldytuve bent valandą (geriausia - per naktį), kad skoniai susijungtų. Patiekite su grilyje keptomis daržovėmis, mėsos kepsniais, žuvimi.