Choux au Craquelin su kremu
Lengvučiai it pūkas plikytos tešlos pyragėliai su saldžia kepurėle, pripildyti švelnaus vanilinio kremo
Porcijos Pasiruošimas
12vnt 20min
Laikas Pasyvus laikas
30min 30min
Porcijos Pasiruošimas
12vnt 20min
Laikas Pasyvus laikas
30min 30min
Ingredientai
Craquelin
Choux
Procesas
  1. Pradėkite nuo craquelin: dubenėlyje išsukite sviestą su cukrumi, tada suberkite miltus ir užminkykite labai minkštą tešlą. Suplokite į diską, tada tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiokite į ploną (apie 2mm) apskritimą. Perkelkite šį apskritimą (kartu su abiem kepimo popieriaus lakštais) ant lygaus paviršiaus (pvz pjaustymo lentos ar padėklo) ir įdėkit į šaldymo kamerą mažiausiai 30 minučių (galit laikyt nors ir 3 mėnesius)
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Pasiruoškite 2 kepimo skardas, kiekvieną išpurkškite arba ištepkite riebalais.
  3. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, sudėkite sviestą kartu su cukrumi ir druska, užkaiskite. Maišykite kol sviestas visiškai ištirps ir vanduo užvirs. Trumpam nukelkite puodą nuo ugnies, suberkite visus miltus ir mediniu šaukštu intensyviai maišykite, kol visi ingredientai susijungs į minkštą masę. Grąžinkite puodą atgal ant kaitros, ir kaitindami ant nedidelės ugnies ir nuolat maišydami džiovinkite masę apie 2-4 minutes.
  4. Nukelkite puodą nuo kaitros ir tešlą perdėkite į virtuvinio kombaino indą. Plakite vidutinėmis apsukomis, kol tešla pravės (1-2 minutes, arba kol nustos garuoti). Įmuškite po vieną kiaušinį ir visąlaik plakite. Gali prireikti daugiau kiaušinių – nuspręsite pagal tešlos masę – ji turi būti tąsi, žvilganti ir minkšta.
  5. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį su 1cm antgalio anga. Išspauskite apie 4cm dydžio tešlos burbuliukus tiesiai į paruoštas skardas, palikdami gana nemažus tarpus tarp jų (turėtumėt gauti apie 12 burbuliukų). Iš šaldiklio išimkite craquelin, nulupkite viršutinį kepimo popieriaus sluoksnį ir apvaliu žiedeliu išspauskite apskritimus tokio dydžio, kokio dydžio jūsų choux (jei darėt apie 4cm, tai vadinasi ir craquelin turi būti 4cm diametro). Uždėkite po apskritimą ant kiekvieno tešlos burbuliuko.
  6. Prieš pat pašaunant skardas į orkaitę sumažinkite temperatūrą iki 180C. Kepkite 25 minutes, tada atidarykite orkaitę vienai sekundei, ir iškart vėl uždarykite, kepkite dar 5 minutes, arba kol gražiai paruduos. Išimkite iš orkaitės ir perkelkite ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
  7. Pasigaminkite kremą: Nedideliame puode užkaiskite pieną kartu su vanile. Kiaušinių trynius labai gerai išsukite su cukrumi, kol masė taps balkšva. Galiausiai įmaišykite krakmolą. Prieš pat pienui užverdant nukelkite nuo kaitros ir samtelį karšto pieno įpilkite į kiaušinių masę. Plakite, kol pienas įsimaišys. Įpilkite dar vieną samtelį karšto pieno, išmaišykite. Tada kiaušinių masę supilkite į puodą su likusiu pienu ir vėl uždėkite ant kaitros. Kaitinkite ant nedidelės ugnies nuolat maišydami, kol kremas ims tirštėti. Nukelkite nuo ugnies ir nuolat plakdami įmaišykite sviestą.
  8. Želatinos lapelį keliomis minutėms pamerkite į dubenėlį su vandeniu. Kai želatina visiškai suminkštės, labai gerai nuspauskite vandenį sauja, tada įmaišykite želatiną į dar šiltą kremą. Sudėkite kremą į indą, uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestų visą kremo paviršių ir pilnai kremą atvėsinkite (jei skubate galite vėsinti šaldytuve). Išmaišykite atvėsusį kremą šluotele, kad masė vėl taptų kremiška. Iki standžių putų suplakite grietinėlę ir atsargiai sumaišykite su kremu. Sudėkite į konditerinę rankovę su įtaisytu žveigždutės formos antgaliu ir laikykite šaldytuve kol prireiks (iki 2 dienų)
  9. Kai būsite pasiruošę patiekti pyragaičius, dantytu peiliu nupjaukite viršutinę dalį. Įspauskite į ertmę kremo ir uždėkite viršutinę dalį. Galite pabarstyti cukraus pudra. Patiekite iškart (pastovėję su kremu pyragaičiai sudrėks, praras trapumą).
Pastabos

Recepto šaltinis – A Baking Journey