Print Recipe
Burokėlių užtepėlė su feta ir graikiniais riešutais
grūdėtos konsistencijos užtepas - puikus užkandžių stalo elementas, o taip pat skanus garnyras prie mėsos patiekalų
Beetroot dip
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis burokėliai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 90 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis burokėliai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 90 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Beetroot dip
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Į aliuminio folijos lakštą laisvai susukite nuplautus burokėlius ir visą galvą česnako. Kepkite apie 90 min., arba kol burokėliai taps labai minkšti. Palaukite kol šiek tiek atvės, tada nulupkite burokėlius, supjaustykite juos stambiais gabaliukais, sudėkite į elektrinio blenderio indą. Išspauskite iškepusių česnako skiltelių masę tiesiai į tą patį blenderį kartu su burokėliais, česnakų lukštus išmeskite. Palaukite kol burokėliai visiškai atvės.
  2. Įberkite kuminus, įpilkite aliejų, suberkite graikinius riešutus ir pulsuojančiais judesiais smulkinkite iki norimos konsistencijos (man patinka grūdėta, bet galite smulkinti kol gausite visiškai glotnią tyrę). Pabaigoje supilkite jogurtą, įberkite žiupsnį druskos ir išmaišykite. Palikite pastovėti bent valandą, kad skoniai susijungtų, tada dar kartą paragaukite, ar netrūksta druskos, saldumo, rūgšties.
  3. Patiekite pašlakstę aliejumi, pabarstę trupinta feta ir graikiniais riešutais, papuoškite šviežiais krapais. Skaniausia - su šviežia balta duona.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *