Print Recipe
Burokėlių tarte tatin (apverstas pyragas)
Prancūziška klasika kitaip: apverstas pikantiškas burokėlių pyragas, patiekiamas su ožkų sūriu ir pakepintais riešutais. Jam prireiks sunkios keptuvės (geriausia ketaus), tinkamos kepti orkaitėje (22cm skersmens)
Beetroot tarte tatin
Course Užkandžiai
Virtuvė Prancūzijos
Raktažodis burokėliai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Prancūzijos
Raktažodis burokėliai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Beetroot tarte tatin
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C (su apipūtimo funkcija) į sunkią storą keptuvę (geriausia ketaus) suberkite cukrų ir uždėkite ant ugnies. Nemaišydami palaukite, kol cukrus ištirps ir pradės karamelizuotis (užtruksite apie 3-5 minutes), tik jokiais būdais nemaišykite. Kai cukrus bus gintaro spalvos, įpilkite balzamiko actą ir paverskite keptuvę į šonus, kad actas ištirpintų karamelę ir susimaišytų. Sudėkite sviesto gabaliukus ir mediniu šaukštu išmaišykite, palaukite, kol masė užvirs. Sudėkite į karamelės padažą česnako skilteles, čiobrelius ir žvaigždinius anyžius, dar pusę minutės pakepinkite maišydami, kad priedai pasidengtų karamele, ir nukelkite nuo ugnies.
  2. Ant keptuvės dugno (tiesiai ant karamelės su česnakais, čiobreliais ir anyžiais) išdėliokite burokėlių griežinėlius taip, kad jie užliptų vienas ant kito, dėliodami ratais. Sudėkite burokėlius tolygiai. Iš tešlos lakšto išpjaukite apskritimą, kurio skersmuo truputį didesnis nei keptuvės skersmuo. Šį tešlos apskritimą uždėkite ant burokėlių ir tešlos kraštelius užlenkite į vidų, link dugno.
  3. Pašaukite keptuvę į orkaitę ir kepikite 25 min. Sumažinkite kaitrą iki 180C ir kepkite dar 10 minučių, arba kol viršuje esanti tešla gražiai apskrus, taps traški. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti apie 5-10 min. Peiliu perbraukite palei keptuvės kraštus, atkabindami prilipusios tešlos dalis. Tada uždėję ant keptuvės pjaustymo lentą ar didelę lėkštę apverskite viską aukštyn kojom. Išmeskite česnakus, čiobrelius ir anyžius.
  4. Patiekiant ant tartos pabarstykite patrupinto ožkų sūrio, skrudintų riešutų, papuoškite čiobreliais, pabarstykite druskos dribsniais ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *